DomovŠportU-11A uspešni na mednarodnem turnirju

U-11A uspešni na mednarodnem turnirju

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši koprske nogometne akademije so dosegli lep rezultat na mednarodnem turnirju v italijanskem mestu Carcare pri Genovi. V konkurenci 20 ekip, med katerimi so bili tudi odmevni klubi kot so Juventus, Sampdoria in Genoa, so dosegli izjemno 6. mesto.

Mladi kozlički iz selekcije U-11A so bili izžrebani v skupino A, kjer so se v boju za napredovanje srečali z ekipami: JuventusCerialeFloriana Malta in Olimpia Carcarese. Ekipa trenerja Gorazda Plevnika je v skupini dosegla dve zmagi in dva poraza. V tekmi za razvrstitev so se Koprčani pomerili z ekipo Legina in bili od njih uspešnejši po kazenski strelih.

IMG_1998

Zadnjo tekmo, ki je odločala o uvrstitvi na peto mesto, so odigrali v nedeljo proti ekipi Genoe, katere člansko moštvo igra v italijanski Serie A, in izgubili s 3 : 1. Tako so Koprčani osvojili končno šesto mesto, pred njimi pa so bile ekipe Torina, Sampdorie, Juventusa, Alessandrie in Genoe.

Rezultati:

Skupinski del:
Juventus FC 2 : 0 FC Koper
FC Koper 1 : 3 Ceriale
FC Koper 5 : 2 Floriana Malta
Olimpia Carcarese 0 : 7 FC Koper

Tekma za razvrstitev:
FC Koper 3 : 1 Legino *po kazenskih strelih

Tekma za 5. mesto:
Genoa 3 : 1 FC Koper

Strokovni štab je bil s prikazano igro kljub 6. mestu zadovoljen. Vsi so namreč enotnega mnenja, da koprske letnike 2006 čaka še lepa nogometna prihodnost. *