DomovŠportUspešen vikend za mlade koprske nogometaše

Uspešen vikend za mlade koprske nogometaše

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za ekipami koprske nogometne akademije je še en tekmovalni vikend. Kadeti in mladinci so se z neugodnega gostovanja v Krškem vrnili s točko, starejši dečki pa so se domov vrnili s polnim izkupičkom.

V soboto so se koprski starejši dečki (U15) v derbiju kroga pomerili z ekipo Bravo Publikum. Gledali smo trd boj, ki ga je narekoval visok tempo. Zmagovalca je odločil zadetek Vanje Panića v zadnji minuti srečanja. Ekipa Oliverja Bogatinova je prišla do pomembne zmage in tekmeca preskočila tudi na lestvici. Bravo Publikum tako zaseda četrto, Koper pa tretje mesto ligaške lestvice.

Nogomet
Perspektivni koprski nogometaši. Foto: FC Luka Koper

Manj razlogov za zadovoljstvo so imeli koprski kadeti, ki so izgubili na gostovanju v Krškem. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 65. minuti, ko so Krčani dosegli edini zadetek. Fantje pod vodstvom Samirja Zulića trenutno zasedajo osmo mesto na lestvici.

Tudi varovance Iztoka Kavčiča je čakala težka tekma. Bolje so začeli Krčani, ki so v 25. minuti prišli do vodilnega zadetka. Koprčanov to ni zmedlo, saj so do izenačenja prišli že dobrih deset minut kasneje, ko je po prekršku nad Žigo Oparo glavni sodnik pokazal na belo točko. Za Koper je zadel Leon Sever. Kljub temu je izenačenje trajalo kratek čas, saj so domačini hitro spet prevzeli vodstvo.

V drugem polčasu so Koprčani prevzeli nadzor nad dogajanjem na igrišču. Napadanje se jim je obrestovalo v 84. minuti, ko se je na pravem mestu znašel Martin Starc in z glavo postavil končni izid srečanja. Kozlički so do konca srečanja poskusili priti do popolnega preobrata, a je domača obramba uspela zadržati neodločen rezultat. *