DomovŠportV Kidričevem do prvega remija

V Kidričevem do prvega remija

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Igralci FC Luke Koper danes niso pokazali vsega, kar znajo. Tekma z Aluminijem bi se lahko končala tako z zmago domačinov kot z zmago kozličkov. Koprčani so skozi celotno srečanje poskušali streti obrambni zid Kidričanov, a jim to ni uspelo. Na drugi strani so si domačini s hitrimi protinapadi ustvarili par lepih priložnosti, a jih na srečo niso znali izkoristiti. Golov na tekmi tako nismo videli in Koprčani so vknjižili prvi remi v letošnjem prvenstvu.

fc

Žoga Koprčanov se je ustavljala pred vrati Aluminija

Prvo veliko priložnost smo dočakali komaj v 41. minuti, ko je po predložku iz kota branilec Vedran Turkalj ostal nepokrit in je s približno 7 metrov neovirano streljal z glavo, a je z refleksno obrambo koprski vratar Vasja Simčič zadržal mrežo nedotaknjeno.

Prvih 45 minut ni ponudilo veliko priložnosti. Koprčani so bili več pri žogi, a so se njihovi napadi praviloma zaustavljali trideset metrov od vrat Aluminija.

unnamed

Več priložnosti za Koper v drugem polčasu

Če je bil prvi polčas vse prej kot razburljiv, pa je bil uvod drugega bistveno bolj zanimiv. Že v 48. minuti je Lovro Bizjak po indirektnem prostem strelu z roba kazenskega prostora dobro meril, a je bil Vasja Simčič na mestu.

V 51. minuti je Danijel Pranjić izvajal prosti strel z roba šestnajstmetrskega prostora. Z zvitim strelom je poskušal zadeti v golmanov kot, a je odlično posredoval vratar Luka Janžeković.

Že v naslednji minuti je Pranjić s strani lepo zaposlil Muslimovića, ki bi moral žogo samo poslati v prazno mrežo, a jo je slabo zadel in ta se je odkotalila v vratnico.

unnamed (2)

V 61. minuti je malce izven kazenskega prostora Kopra do strela prišel Dejan Krljanović in tudi on zatresel vratnico. V 70. minuti je po kotu Aluminija Josip Zeba zadel, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi igre z roko. Sledila je enakovredna igra brez posebej nevarnih akcij, malce pred koncem pa je do strela z desne strani iz bližine prišel Toni Datković, toda tudi on je zgrešil cilj.

Koprčane že v sredo čaka zaostala tekma 9. kroga v Novi Gorici. *

unnamed