DomovŠportFC Luka Koper: Cilj je ostati na vrhu!

FC Luka Koper: Cilj je ostati na vrhu!

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na zahtevnem gostovanju v Kidričevem za Koprčane šteje zgolj zmaga. Z njo bi potrdili boj za najvišja mesta. Za tretjim mestom, ki še vodi v evropska tekmovanja, zaostajajo dve točki, a imajo tudi tekmo manj od nasprotnikov.

Nogometaši NK Aluminija so v dosedanjih petih domačih tekmah zbrali 4 točke. Vseeno se kozlički zavedajo, da jim nič ne bo podarjeno. Le s pravim pristopom je mogoče premagati trenutno predzadnjeuvrščeno ekipo, katere igra sloni na trdni obrambi in hitrem prehodu v napad.

Koprčani so do danes dvakrat igrali proti Aluminiju v Športnem parku v Kidričevem in enkrat zmagali ter enkrat remizirali. Motiv je še toliko večji, saj so Kidričani poskrbeli za izpad kozličkov v osmini finala Pokala Slovenije.

Koprski strateg ne bo mogel računati na Jana Andrejašiča ter Senijada Ibričića, ki imata prepoved nastopa. Kljub temu je koprska klop dovolj dolga, da lahko enakovredno nadomesti oba kaznovana igralca.

Koprski obrambi bo ponovno poveljeval kapetan Toni Datković, ki poleg svojih obrambnih zadolžitev vse bolje igra tudi v napadu. Je najnevarnejše koprsko orožje ob prekinitvah in je letos mrežo nasprotnikov zatresel že trikrat.

Jutrišnjo tekmo v Kidričevem bo sodil Slavko Vinčič, pomagala mu bosta Tomaž Klančnik in Uroš Benc, četrti sodnik bo Marko Lacković.

Na zahtevnem gostovanju v Kidričevem za Koprčane šteje zgolj zmaga. Z njo bi potrdili boj za najvišja mesta.

Foto: prvaliga.si