DomovŠportV koprskem prvoligašu optimizem in složnost: “Gremo do konca!”

V koprskem prvoligašu optimizem in složnost: “Gremo do konca!”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na včerajšnji izredni skupščini FC Kopra je vodstvo kluba seznanilo igralce o stabilnem finančnem stanju in s tem povezani prislini poravnavi, obenem pa ostro zanikalo informacije o odstopu vodstva, ki so jih sprožili nekateri mediji. Kljub grobemu obračunavanju Milana Mandarića so v klubu složni in z optimizmom zrejo v prihodnost.

Skupščina je bila informativne narave, predsednik FC Koper Valter Valenčič je povzel dogajanje v zadnjih mesecih, med drugim tudi to, da je koprsko sodišče dvakrat pritrdilo njihovemu predlogu o uvedbi poenostavljene prisilne poravnave.

skupščina fc koper
Vodstvo FC Kopra zgroženo nad Mandarićevim načrtnim rušenjem kluba. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Mandarić laže in zavaja

Predsednik koprskega kluba je zgrožen nad načrtnim rušenjem koprskega kluba s strani Milana Mandarića. Po odhodu iz kluba je Mandarić izjavil, da ga je pustil brez dolgov, kasneje se je izkazalo, da je prevarant.

»Klub sem zapustil z denarjem v blagajni. Potem sem se moral posloviti, ker nisem mogel voditi dveh klubov /…/ Po končani zgodbi sem se počutil dobro, ker sem nekaj naredil za klub in ga pustil brez dolgov,« je 27. marca 2015 za časnik Ekipa24 dejal nekdanji član uprave FC Kopra Milan Mandarić. »Venomer se je hvalil, da je mecen in sponzor kluba, po njegovem odhodu pa se je izkazalo, da je klubu denar nakazoval na podlagi posojilnih pogodb, kar je pripeljalo do velikih problemov v klubu,« je do Mandarićevega dela kritičen Valter Valenčič.

V kolikor bi držalo, da je Mandarić klub zapustil brez dolgov in v dobri kondiciji, se sprašujemo, od kod je lahko torej koprski klub Mandariću še karkoli dolžan?

Ali je koprski klub s tovrstnimi potezami in mešetarjenjem Milana Mandarića postal talec njegove nesposobnosti vodenja nogometnih klubov?

Koper, 16.11.2016 Nogometni klub FC Luka Koper, izredna skupšèina, vodctvo je seznanilo igralce in medije o trenutni situaciji v klubu, predsednik Valter Valenèiè in direktor Goran Maleniè sta n akoncu objemala igralce
Igralci in člani močno podpirajo predsednika. Foto: Zdravko Primožič/FPA

FC Koper gre do konca!

Vprašanju, ali so složni in »gredo do konca«, ki ga je prisotnim na skupščini postavil predsednik kluba Valenčič, so vsi soglasno pritrdili in ga podprli. Valu optimizma, ki je v trenutku zajel prostor, je sledil bučen aplavz. Kljub situaciji, ki jo hočejo Milan Mandarić in nekateri mediji prikazati kot črno obdobje oziroma celo propad koprskega velikana, je vzdušje v klubu pozitivno naravnano in složno, kar je bilo čutiti tudi včeraj.

Medsebojna podpora vodstva, igralcev in članov je močna, zato se vodstvo nikakor ne nagiba k odstopu, kar je pojasnil tudi predsednik koprskega kluba Valenčič.

»Ne bomo pustili, da pridejo drugi vodit koprski klub,« je dodal Valenčič in napovedal, da bodo dokazali, da dolg do Swiss Sports Agency ni fiktiven. Več o tem je predsednik Valenčič povedal v izjavi po skupščini ter se obenem zahvalil koprskemu županu Borisu Popoviču za vso podporo klubu.

»Imamo igralce na igrišču, ki nam jih je ta agencija pripeljala. So v zapisniku vsake tekme, na terenu so, dosegajo gole, so dobri igralci in z njimi je klub nekaj pridobil,« je bil jasen Valenčič.

Odprto pismo FC Koper

Danes so se v koprskem klubu odzvali z odprtim pismom, v katerem so pojasnili dogajanje okrog postopka prisilne poravnave. Pismo v celoti objavljamo spodaj. *