DomovŠportPo reprezentančnem premoru na gostovanje v Krško

Po reprezentančnem premoru na gostovanje v Krško

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli reprezentančni premor je za Koprčane prišel v pravem trenutku. Poškodovani igralci se postopoma vračajo v kader. V soboto kozličke čaka težko gostovanje na stadionu Matije Gubca v Krškem.

unnamed
Gregor Sikošek se bo po reprezentančnem debiju pomeril proti “svojim”. Foto: FC Koper

Koprčani so nazadnje kljub dobri predstavi zdesetkane ekipe ostali brez točk na obračunu na Bonifiki. Na tekmi s Krškim so zato še toliko bolj želijo polnega izkupička. Najverjetneje bodo na dogajanje na igrišču vplivale tudi vremenske razmere, saj so pred soboto napovedane obilne padavine in zanimivo bo videti, v kakšnem stanju bo zelenica v Krškem.

krskokoper19-11
Matej Pučko bo ponovno eden tistih, ki bodo najbolj nevarni za vrata Krčanov.

Priprave Koprčanov na tekmo so potekale v skladu z načrti. Po poškodbi se je vrnil koprski branilec Toni Datković, ki bo v soboto najverjetneje spet poveljeval koprski zadnji vrsti. Ruben Belima in Marko Krivičić se počasi vračata po poškodbi, njun nastop pa je še vedno pod vprašanjem. Z ekipo zagotovo ne bodo odpotovali Šime GregovJoel Valencia in Jefthon, nekaj težav je v tem tednu imel tudi Senijad Ibričić, ki čuti bolečine v gležnju.

fc koper
Ruben Belima se počasi vrača po poškodbi. Ali bo v kadru za tekmo, ostaja neznanka. Foto FC Koper

Koprčani in Krčani so se v zgodovini prve slovenske nogometne lige pomerili petkrat. Tri zmage so vknjižili Primorci, na stadionu Matije Gubca smo do sedaj videli dve tekmi, vsaka ekipa je zmagala enkrat. Na edini tekmi v letošnji sezoni, ki je bila na Bonifiki, so bili uspešnejši kozlički, ki so z golom Datkovića ugnali Krčane.

Na tekmi, ki se bo pričela ob 16. uri, bo sodil Mitja Žganec, pomagala mu bosta Grega Kordež in Mitja Podobnik, četrti sodnik bo Dejan Balažič. *