DomovŠportDež, blato in točka

Dež, blato in točka

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Od samega začetka srečanja se je vedelo, da Koprčani v Krškem ne bodo bili le boja z nasprotno ekipo, ampak tudi s težkim igriščem. Razmere niso omogočale kombinatorne igre, gledali smo predvsem igro na preskok. Igralna površina je bila iz minute v minuto slabša, dež se ni ustavil. Sodnik Mitja Žganec je v 62. minuti prekinil srečanje, a ker sta bili odigrani več kot dve tretjini tekme, sta si ekipi prislužili vsaka po eno točko.

Koprčani bolj nevarni od Krčanov

Kljub težkim razmeram so bili Koprčani bolj nevarni od Krčanov, o čemer priča tudi število strelov na vrata. V prve pol ure igre sta bila omembe vredna strela Mateja Pučka in Inhyeoka Parka, ki pa ju je brez večjih težav zaustavil domači vratar Zalokar.

fc koper krka
Foto: PLTS

V zadnjih minutah prvega polčasa smo videla poskus razpoloženega Pekusona, a je tudi ta strel prestregel domači vratar. Koprčani so do še lepše priložnosti prišli minuto zatem, ko igralcem v fluorescentno rumenih dresih po pravem fliperju v kazenskem prostoru domačih ni uspelo poriniti žoge čez črto.

unnamed-2
Danijel Pranjić je kljub nemogočim razmeram pokazal, zakaj ga mnogi uvrščajo med najboljše igralce slovenske lige. Foto: PLTS

Deset minut pred koncem prvega polčasa je iz razdalje odlično sprožil Danijel Pranjić, a se je ponovno izkazal vratar Krčanov.

Verjetno najlepšo priložnost so si Koprčani priigrali na začetku drugega polčasa, natančneje v 52. minuti, ko je Toni Datković poskusil z glavo. Žogo je v kazenski prostor poslal Pranjić, Datković pa je bil premalo natančen, saj je žoga švignila preko vrat.

unnamed-3
Foto: PLTS

V 62. minuti sodnik prekinil tekmo

Krčani so mrežo zatresli v 61. minuti, a je stranski sodnik dvignil zastavico zaradi prepovedanega položaja domačega napadalca.

V 62. minuti je sodniška trojka tekmo prekinila, glavni sodnik Mitja Žganec pa je zaradi razmočenega igrišča odpiskal konec srečanja. Ostalo je pri neodločenem rezultatu in delitvi točk.

Koprčane v naslednjem krogu čaka ekipa Gorice, ki na Bonifiko prihaja v soboto. *