DomovŠportV soboto 34. mini plavalni maraton Koper 2018

V soboto 34. mini plavalni maraton Koper 2018

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plavalni klub Koper nadaljuje praznovanje 60-letnice obstoja. V mesecu juliju je organiziral mednarodni plavalni miting Pokal Kopra 2018, konec julija 4-dnevno državno prvenstvo, v soboto, 8. septembra 2018 pa je na vrsti še 34. mini plavalni maraton Koper 2018.

34. mini plavalni maraton Koper 2018 bo potekal v okviru projekta Plavalne zveze Slovenije Preplavajmo Slovenijo, ki ga sofinancira Fundacija za šport. Start plavalnega maratona bo ob 10. uri koprski mestni plaži, plavalo pa se bo do kopališča v Žusterni.

“Proga je dolga 1.100 metrov, koridor pa bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili,” so nam zaupali v koprskem plavalnem klubu.

Prijave na dan tekmovanja

Udeleženci plavalnega maratona se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8.30 ure dalje. Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal in denarno nagrado. Izmed udeležencev maratona bo koprski plavalni klub izžrebal še dve nagradi, in sicer panoramski polet z letalom in polet s simulatorjem.

Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Vsak udeleženec maratona bo prejel bon za kosilo. Na cilju bo tekmovalce pričakal topel čaj.

Plavalni maraton, ki ga sofinancirata Mestna občina Koper in Plavalna zveza Slovenije s sredstvi Fundacije za šport, bo potekal tudi v primeru dežja. “Bojimo se le burje ali juga, ki bi lahko edina odpihala mini plavalni maraton,” pravijo v klubu in večje skupine in ostalim plavalnim klubom priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.