DomovŠportV soboto na sporedu 29. Regata Capris

V soboto na sporedu 29. Regata Capris

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 11. avgusta, bo na sporedu že tradicionalna 29. Regata Capris, ki bo minila v luči praznovanja 36. obletnice obstoja Kajak kanu kluba Žusterna.

Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala pravi simbol kluba. Vsako leto, letos že 29-ič zapored, se je udeleži več klubov, med katerimi mnogi prihajajo tudi iz tujine: Hrvaške, Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Črne gore, Slovaške, Madžarske in Avstrije in pa iz 13 slovenskih klubov (KKK Simon, KKK Ljubljana, KKK Tacen, KKK Soške elektrarne, KKK Bohinj, KKK Orka, KKK Ankaran, KKK Adria, KKK Ptuj, KKK Bakovci iz Murske Sobote, KKK Čatež, KKK Krško in domače Žusterne).

Foto: KKK Žusterna

Letos se bodo tekmovalci lahko pomerili v kajakih enosedih in dvosedih. Veslali bodo na različno dolgih progah, in sicer na dolžini 500 metrov in 200 metrov, med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice. V mladinski in članski konkurenci je razpisana tekma tudi za kanuiste in kanuistke. Kategorije vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke, člane ter veterane. Tudi letos se bodo med seboj pomerili mešani pari v kajaku dvosedu.

Obenem bo potekala izbirna tekma za mladince/-ke, ki se bodo uvrstili v reprezentanco za Olimpijske upe.

Utrinek z lanske regate. Foto: arhiv

Na regati organizatorji pričakujejo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev, za katere smo organizirali tudi prijetno druženje po tekmi, najboljšim pa bomo poleg odličij podelili tudi posebne nagrade.

Za podporo pri izvedbi regate se v KKK Žusterna zahvaljujejo tudi Mestni občini Koper.