DomovŠportV Žusterni kraljeval podvodni hokej

V Žusterni kraljeval podvodni hokej

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

To soboto je na Olimpijskem bazenu v Žusterni v sproščenem, a tekmovalnem vzdušju potekal prvi mednarodni turnir v podvodnem hokeju na slovenski obali, ki ga je pod okriljem SPZ priredilo Društvo za podvodne aktivnosti PH Ljubljana.

Turnirja se je udeležilo 16 ekip iz devetih držav (Italija, Madžarska, Srbija, Švica, Francija, Nizozemska, Velika Britanija, Irska, Slovenija). Tekmovanje je potekalo po dvokrožnem sistemu. V uvodnih tekmah so se ekipe, razdeljene v štiri začetne skupine, znotraj skupin pomerile vsaka z vsako za uvrstitev med najboljših osem, ki so se nato v drugem delu pomerile med sabo za zmago in razvrstitev do osmega mesta, medtem ko je preostalih osem ekip igralo za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

Ekipa PH Ljubljana se je prebila med najboljše in zmagala. Foto: Sportida

Dvema slovenskima ekipama, PH Ljubljana in PH Kralji, se je po prvem delu uspelo uvrstiti med najboljših osem ekip. Tretja slovenska ekipa Balkan Express, letošnji tečajniki, ki podvodni hokej trenirajo šele dobra dva meseca, so se pričakovano uvrstili med ekipe, ki so se borile za kar najboljšo uvrstitev od 9. mesta dalje.

Zmago si je prislužila slovenska ekipa

Med prvih osem ekip so se, poleg dveh slovenskih, uvrstile še ekipe London Sharks (VBr), Egyszusz Chicks (Mad), Calypso (Srb), OSC Dordrecht (Niz), Kingsbridge Krays (VBr) in Bologna Mix (Ita). Številčno nekoliko oslabljena ekipa Kraljev se je morala v močni konkurenci brez zmage zadovoljiti z 8. mestom. Ekipo PH Ljubljana pa je v drugem delu nekoliko presenetila le italijanska ekipa Bologna Mix, ki je v končni razvrstitvi zasedla sedmo mesto. Ostale tekme so Ljubljančani zmagali brez večjih težav in si upravičeno prislužili naslov zmagovalcev prvega turnirja “Capo d’Istria”.

Ekipa PH Ljubljana z osvojenim pokalom. Foto: Sportida

Skupno so ekipe na dobro obiskanem in organiziranem turnirju, ki se je zaključil v večernih urah, odigrale kar 72 tekem. Glede na dobro vzdušje ob primernem odmerku tekmovalnosti, ter uspešno izvedbo samega turnirja in zaključne zabave s podelitvijo nagrad, gostitelji prihodnje leto pričakujejo še številčnejšo udeležbo ekip iz tujine. 

Treningi podvodnega hokeja kmalu tudi v Žusterni 

Podvodni hokej je namreč v svetu precej razširjen in bolje poznan kot pri nas, saj ga igrajo že v več kot 40 državah po vsem svetu, na vsaki dve leti pa potekajo tudi Evropska in Svetovna prvenstva. Najboljši dosežek slovenske reprezentance do sedaj, je bilo 3. mesto na Svetovnem prvenstvu v Bariju leta 2007.

Treningi podvodnega hokeja kmalu tudi v Žusterni. Foto: Sportida

Slovenski podvodni hokejisti na jesen že načrtujejo predstavitev in v primeru zadostnega interesa tudi izvedbo tečaja podvodnega hokeja na bazenu v Žusterni, kar bo zagotovo pripomoglo k širitvi in popularizaciji tega športa, ki je primeren za igralke in igralce vseh starostnih skupin v Sloveniji.