DomovŠportOdprte so prijave na 5. Istrski kolesarski maraton

Odprte so prijave na 5. Istrski kolesarski maraton

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji jubilejni Istrski kolesarski maraton bo potekal med 23. in 24. septembrom v Portorožu. Nedeljski maraton bo spremljalo tudi pestro dvodnevno dogajanje za vse kolesarske okuse, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami po istrskem zaledju. Najkrajša trasa (13 km) je primerna predvsem za družine in manj zahtevne kolesarje, na srednjo (49 km) in dolgo (77 km) progo pa se bodo odpravili različno pripravljeni rekreativni kolesarji. Najdaljša trasa je z več kot 1.300 višinskimi metri pravi izziv tudi za najbolj zahtevne.

Foto: Istrski maraton

Dogodek pa je mnogo več kot le maraton. Je pravi kolesarski praznik, saj se dogajanje v Portorožu prične že v soboto, s Kolesarskim festivalom, družinskim kolesarskim izletom in Kronometrom za veliko nagrado Istre, vrhunec pa bo dosegel z nedeljskim maratonom, tekmovanjem za Kralja in kraljico Boršta in mini maratonom. Organizator tako pričakuje več kot 1000 kolesarjev.

Maratona se vsako leto udeleži tudi veliko tujcev

Zaradi kakovostne izvedbe, zadovoljnih udeležencev in odmevnosti dogodka, vedno več udeležencev prihaja tudi iz tujine. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da se zaradi pestrega dogajanja dogodka mnogi odločijo na obali preživeti cel vikend, kar je tudi eden od ciljev dogodka.

Da maraton poudarja prave vrednote, spodbuja gibanje in krepi turistični potencial so prepoznale tudi obalne občine – Občina PiranObčina IzolaObčina Ankaran in Mestna občina Koper, kar dokazujejo z lanskoletno zavezo k sodelovanju s podpisom pisma o nameri.

Spletne prijave in podrobnosti dogodka so na voljo na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si. Ne spreglejte – prvih 150 prijavljenih se bo dogodka udeležilo po posebni promocijski ceni, popusti pa so predvideni tudi za otroke in skupine.