DomovŠportKOŠARKA: Znan je seznam 29 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu

KOŠARKA: Znan je seznam 29 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je objavil seznam 29 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 31. avgusta do 17. septembra letos potekalo v Turčiji, na Finskem, v Romuniji in v Izraelu.

Slovenija bo prvi del odigrala v Helsinkih. Med kandidati za nastop na tekmovanju najboljših reprezentanc stare celine je tudi 204 cm visoki član KK Sixt Primorska Jan Kosi.

Foto: KK Sixt Primorska

Med kandidati za nastop na EuroBasketu 2017 je deset košarkarjev, ki so v tej sezoni nastopali v domači ligi, od tega sedem novincev. Med njimi tudi primorska enajstica, krilni center Jan Kosi. V minuli sezoni je odigral 32 tekem, v povprečju pa zbral po 6,4 točke in 3,6 skokov. Na igrišče je večinoma prihajal s klopi in na parketu ostal dobrih 17 minut. Najbolj se je izkazal na tekmah proti Zlatorogu, Portorožu in Podčetrtku.

Prvo tekmo Eurobasketa bodo slovenski košarkaši odigrali 31. avgusta

Fotomontaža: ekoper.si

Reprezentanca bo priprave začela 19. julija, prvo tekmo EuroBasketa pa bo Slovenija odigrala 31. avgusta proti Poljski.

Igor Kokoškov, selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance: “Po dolgi tekmovalni sezoni in natančnem spremljanju potencialnih kandidatov za nastop v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 sem na širši seznam uvrstil 29 košarkarjev. Glavni kriterij pri izboru kandidatov je bila njihova igra in obnašanje v klubih, za katere so nastopali ter njihov razvoj in napredek v zadnjih sezonah. Pred nami je pomembno tekmovalno leto in verjamem, da se tega zavedajo tudi igralci.”