DomovNaši krajiSalto v slovenskem vrhu gimnastike

Salto v slovenskem vrhu gimnastike

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za Športni klub Salto, ki v Kopru deluje peto leto, je bila letošnja sezona izjemna, polna športnih doživetij in odličnih rezultatov. Mlade gimnastičarke in gimnastičarji so na tekmovanjih prikazovali svoje znanje, ki so ga s trudom osvojili na treningih.

Na državnih prvenstvih so se tudi seštevale točke odličij in najbolj uspešnim klubom so podelili pokale. Koprski Salto je tako osvojil pokal v akrobatiki, v skokih z male prožne ponjave in v gimnastiki za vse.

Koprski Salto znova me najboljšimi v državi.

Izjemno uspešni so bili tudi  posamezniki. V sezoni 2016/2017 so tako posamični državni prvaki in prvakinje postali Ana Korenika, Ana Knez, Zana Sabadin, Teja Mrak, Gašper Marsetič, Lucas Marušič, Ela Sabadin in Katja Janežič.

Članico Salta Katjo Janežič so zaradi dobrih tekmovalnih rezultatov povabili v Slovensko reprezentanco mlajših kategorij v športni gimnastiki, Gašper Marsetič pa je postal član Slovenske reprezentance  v akrobatiki.

V klubu trenira 250 otrok, mladostnikov in odraslih, ki imajo radi gimnastiko in akrobatiko. Klub Salto iz leta v leto dosega boljše rezultate in ostaja eden izmed bolj perspektivnih klubov v Sloveniji. “Jeseni se bo trenerski ekipi pridružil še izkušeni ameriški trener, ki je v svoji bogati karieri treniral mnogo svetovno znanih telovadk. V Saltu tudi poleti ne počivajo. Med 9. in 23. junijem v dvorani Salto v Kopru organizirajo poletne šole gimnastike in tečaje gimnastike za odrasle. Vabljeni so vsi, ki se želijo preizkusiti v gimnastiki,” so sporočili iz koprskega Salta.