DomovNoviceKoper bo gostil evropski univerzitetni pokal v vaterpolu

Koper bo gostil evropski univerzitetni pokal v vaterpolu

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V organizaciji Univerzitetne športne zveze Primorske v sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo, Univerzo na Primorskem, Mestno občino Koper in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem bo Koper julija letos gostil prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu.

»Tovrstna tekmovanja v Kopru postajajo stalnica in prav je tako. Univerza na Primorskem je študentom športnikom zelo prijazna univerza in gostovanja študentov na takšnih tekmovanjih le še utrdijo sloves univerze in prizadevanja posameznih rektorjev, da tovrstna središča znanja nudijo posamezniku vse na enem mestu, študij in obštudijske dejavnosti,« sporoča predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič.

Predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič.: “Infrastruktura, ki jo premore mesto, je neverjetna in lahko gosti domače in mednarodne turnirje najvišje ravni.” Foto: water-polo.com

Univerzitetni pokal bo potekal od 10. do 16. julija

Prvenstvo bo potekalo od 10. do 16. julija, tekme pa bodo potekale na bazenu v Žusterni. Preko 100 športnikov in spremljevalcev bo nastanjenih v Kopru, organizatorji pa bodo poskrbeli za njihovo dobro počutje in odkrivanje lepot slovenske Istre.

Kot omenja Juretič, se je mesto Koper v zadnjih letih športno zelo razvilo, lahko bi rekli, da celo najbolje v Sloveniji: »Infrastruktura, ki jo premore mesto, je neverjetna in lahko gosti domače in mednarodne turnirje najvišje ravni. Tudi vaterpolo ni izjema. Bazen Žusterna je že vrsto let dom koprskih vaterpolistov in nudi odlične pogoje za izvajanje tovrstnega športa. Po delni prenovi kompleksa le-ta dobiva še lepšo in urejeno podobo ter postaja pravo središče tega športa in ostalih vodnih športov.«

“Bazen Žusterna je že vrsto let dom koprskih vaterpolistov in nudi odlične pogoje za izvajanje tovrstnega športa, dodajajo organizatorji. Foto: arhiv ekoper.si

Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) je zaupala izpeljavo prvega pokala v vaterpolu Koprčanom, ki se kot odlični organizatorji v različnih športnih panogah izkazujejo že od leta 2002. Od tedaj so izpeljali 5 prvenstev, med katerimi po zahtevnosti izstopa prireditev iz leta 2015, Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki na kateri so gostili preko 400 športnikov in njihovih spremljevalcev.

»Takšni dogodki pripeljejo, ne le v Koper, ampak v celo Slovenijo, nove tuje študente, turiste in podjetnike, ki lahko čez čas pri nas spletejo takšne ali drugačne poslovne ter študijske vezi, ki so za razvoj države zelo pomembne,« zaključuje Juretič in vabi vse ljubitelje športa k spremljanju dogajanja na spletni strani primorske univerzitetne zveze ali družbenega omrežja tukaj.