DomovNaši krajiNaslednji vikend nas znova čaka Active Koper

Naslednji vikend nas znova čaka Active Koper

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihodnjo soboto, 17. junija, bo v Kopru znova zaživel lani poleti premierno zagnan in v javnosti odlično sprejet projekt parka vodnih športov in aktivnosti Active Koper, ki letos prinaša tudi nekaj novosti

Projekt parka vodnih športov in aktivnosti ACTIVE KOPER je Mestna občina Koper v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in številnimi športnimi društvi ter organizacijami premierno zagnala lani poleti.

Active Koper je le ena od aktivnosti, s katerimi Mestna občina Koper krepi svojo pozicijo kot celoletna zelena, aktivna in zdrava mediteranska turistična destinacija.

Active Koper letos še bolj zanimiv

Nov turistični produkt, ki je na enem mestu združil ponudbo vodnih aktivnosti in športov, kot so  kajak, windsurf, vožnja s pedalini, jadranje, potapljanje in številne druge morske radosti, je naletel na odličen odziv tako med domačini kot tudi turisti in obiskovalci z drugih koncev naše države, pa tudi z območja hrvaške Istre in Furlanije Julijske krajine. Tudi zato so se v Mestni občini Koper odločili, da s projektom nadaljujejo tudi letos poleti in ga glede na lanskoletne izkušnje še nadgradijo.

Tako bo vse ljubitelje morskih aktivnosti zagotovo razveselila novica, da bo Active Koper letos začel obratovati že prihodnjo soboto, 17. junija, v parku Active Koper pa se boste lahko zabavali vse do nedelje 24. septembra.

Active Koper se seli na kopališče v Žusterno, s čimer bo poletno dogajanje na območju obale med Koprom in Izolo še bolj pestro in zanimivo. Foto: arhiv ekoper.si

Active Koper se seli v Žusterno

In medtem ko bo junija in septembra park vodnih športov in aktivnosti Active Koper obratoval ob sobotah in nedeljah, pa bo v juliju in avgustu – za razliko od lanskega leta – deloval vse dni v tednu. Letošnja novost bo tudi sprememba lokacije, saj se Active Koper, tudi zaradi napovedanih del ob Semedelski promenadi, z lanskoletne lokacije, v sodelovanju z Javnim zavodom za šport in mladino Mestne občine Koper, seli na kopališče v Žusterno, s čimer bo poletno dogajanje na območju obale med Koprom in Izolo še bolj pestro in zanimivo.

Tudi letos bo Active Koper s širokim naborom vodnih aktivnosti in z morjem povezanih športov poskrbel, da vam poleti ne bo dolgčas predvsem pa, da boste tudi letošnje poletne mesece ob morju preživeli brezskrbno, zabavno in aktivno. In to vse na enem mestu.

V Mestni občini Koper pravijo, da je Active Koper le ena od aktivnosti, s katerimi občina krepi svojo pozicijo kot celoletna zelena, aktivna in zdrava mediteranska turistična destinacija.