DomovNaši krajiPROSTOVOLJNI BOLNIČARJI: Koprski Flajštri gredo na državno prvenstvo

PROSTOVOLJNI BOLNIČARJI: Koprski Flajštri gredo na državno prvenstvo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 3. junija, je v Idriji potekalo Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite za Primorsko regijo.

Priprave na preverjanje so potekale skozi celo leto, z izvedbo različnih vaj in usposabljanj. Člani ekip prostovoljnih bolničarjev so v usposabljanje vložili veliko truda, saj jih pri njihovih aktivnostih vodi in spodbuja notranji vzgib k nudenju pomoči potrebnim.

Foto: Flajšter

​Ekipa Flajšter: Redni treningi so ključ do uspeha

Da so prostovoljni bolničarji dobro pripravljeni, so dokazali tudi z rezultati na regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite, saj so ekipe RKS – Območnega združenja Koper zasedle zavidljiva mesta. Ekipa prve pomoči Flajšter je zasedla 2. mesto, ekipa Frka FVZ 3. mesto, ekipa prve pomoči Franja pa 5. mesto.

Z uvrstitvijo na skupno drugo mesto se bo ekipa Flajšter udeležila tudi državnega preverjanja usposobljenosti ekip, ki bo letos 7. oktobra v Kobaridu.

Matjaž Poniž, vodja ekipe Flajšter nam je zaupal, da ekipa trenira vsaj enkrat tedensko. Trenirajo ob simulacijah različnih naravnih ali kakršnihkoli drugih nesreč, velikokrat pa se jim pri simulacijah pridružijo statisti, ki odigrajo ranjence.

“Ekipo Flajšter smo ustanovili leta 2013, ko se je tudi udeležila svojega prvega preverjanja v Ajdovščini. V vseh letih našega sodelovanja smo tekmovali tako na regijskih tekmovanjih v Ajdovščini, Kopru, Novi Gorici, Debelem rtiču in v Idriji, kot tudi na državnih prvenstvih v Kopru, Murski Soboti in Slovenj Gradcu,” nam je zaupal Matjaž Poniž, ki je na uspehe svoje ekipe zelo ponosen.