DomovNaši krajiMIFEST: Ohranjanje tradicije skozi sejemsko doživetje

MIFEST: Ohranjanje tradicije skozi sejemsko doživetje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

S svečanim odprtjem v koprski Taverni se je včeraj dopoldne že tradicionalno začel Festival italijanske narodne skupnosti Mifest, na katerem se predstavljajo organizacije in ustanove italijanske narodne skupnosti.

Odprli so ga koprski podžupan Alberto Scheriani, generalna konzulka Italije konzulka Iva Palmieri, predsednik Italijanske unije Maurizio Tremul in podpredsednik piranske italijanske skupnosti Kristjan Knez, ki so se strinjali, da je prireditev pomembna za italijansko manjšino.

Podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani je poudaril velik pomen prireditve. Foto: ekoper.si

Na tokratni prireditvi so organizatorji dali poudarek na tipične lokalne proizvode in tradicijo okusov. Obiskovalci so se tako lahko sprehodili skozi sejem, kjer so na stojnicah kraljevali tipični proizvodi, značilni za naše območje. Poizkušali so različna olivna olja, vina in kupovali izdelke iz sivke in soli.

Festival italijanske narodne skupnosti Mifest, ki ga letos organizira italijansko središče Carlo Combi je spremljal tudi pester kulturni program, ki so ga popestrili tudi otroci obalnih italijanskih osnovnih in srednjih šol.