DomovŠportVelenjčani na krilih Glavine do zmage na Bonifiki

Velenjčani na krilih Glavine do zmage na Bonifiki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so na današnji tekmi proti velenjskemu Rudarju popolnoma odpovedali. Velenjčani so takoj prevzeli pobudo in že na začetku tekme tudi dvakrat hitro zadeli. Po znižanju rezultata se je zdelo, da se Koprčani lahko vrnejo, a je danes odlični Glavina poskrbel, da je velenjska prednost postala nedosegljiva.

DSC_4908

Že v drugi minuti so do nevarnega poskusa prišli Velenjčani s prostega strela, a je bil vratar Simčič zbran in žogo odbil v kot.

Muslimović je v deseti minuti lepo zaposlil Pučka, ki je prišel do strela nekoliko z desne v gostujočem kazenskem prostoru, a je žoga zletela malo mimo vrat vratarja Radana.

V 14. minuti je Pranjić lepo preigral dva igralca in streljal v daljši kot velenjskega vratarja, ki je odlično posredoval in žogo odbil v kot.

DSC_4908

Po napaki v koprski obrambi in prekršku na robu šestnajstmetrskega prostora je Bojan Vrućina prišel do žoge in močno streljal, žoga je zadela enega od koprskih igralcev v zidu in spremenila smer. Vratar Simčič je bil brez moči in Rudar je na Bonifiki povedel z 1 : 0.

V 20. minuti se je za strel od daleč odločil Bojan Vručina in odlično meril, a je po obrambi Simčiča žoga zadela vratnico. V 22. minuti je Rudar podvojil svoje vodstvo, uspešen je bil Dominik Glavina. V 34. minuti je sledila prava akcija Koprčanov, Pučko je fantastično podal žogo v sredino, kjer je bil Muslimović spretnejši od gostujočih branilcev in pospravil žogo v mrežo.

V prvem polčasu smo torej videli veliko akcije. Koprčani so bili proti koncu vedno boljši, a so Velenjčani hitro dosegli prva dva zadetka.

V 62. minuti je po pravem fliperju v gostujočem kazenskem prostoru Matej Pučko prišel do strela z dokaj ugodnega položaja, a je Matej Radan dobro zaprl svoj prvi kot in strel obranil. V 69. minuti so Velenjčani ponovno povišali svojo prednost. Glavina je drugič na današnji tekmi premagal vratarja Simčiča.

DSC_4916

Isti igralec je v 74. minuti kronal svojo odlično dnevno formo še s svojim tretjim zadetkom. Odlično je izkoristil povratno podajo in zabil pod prečko. Simčič je bil brez moči.

Po tem zadetku je bil zmagovalec znan, do konca srečanja drugih pravih priložnosti za zadetek ni bilo. *