DomovŠportVelikonočni prazniki tudi letos v znamenju rokometa

Velikonočni prazniki tudi letos v znamenju rokometa

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper ta konec tedna gosti tradicionalni, že 5. mednarodni velikonočni rokometni turnir – Koper Handball Cup, v okviru katerega bo v športnih dvoranah v Kopru, Izoli in na Škofijah zaigralo več kot 110 ekip iz vse Evrope. Med prijavljenimi ekipami je znova precej številčna tudi slovenska zasedba.

Tradicionalni mednarodni velikonočni rokometni turnir Koper Handball Cup 2018 se je v svoji peti izvedbi s predtekmovanjem začel včeraj, 30. marca, s finalnimi tekmami pa se bo končal jutri, v nedeljo, 1. aprila.

Predtekmovanje 5. Koper Handball Cup se je začelo že včeraj

Na tekmovanju tudi letos sodelujejo različni klubi, društva, šole, regijske selekcije oz. nacionalne selekcije – ekipe v kategorijah od letnika 2001 do letnika 2007. Celotno tridnevno dogajanje bo strnjeno v štirih koprskih dvoranah – Arena Bonifika, OŠ Koper, OŠ Antona Ukmarja in dvorana srednje tehniške šole v Kopru, ki so vse dosegljive tudi peš, kar je za podobne prireditve po svetu izjema, tekme pa bodo gostile še dvorana Burja na Škofijah ter Kraška dvorana in dvorana Livade v Izoli.

Poleg tekem so tudi letos pripravili poseben spremljevalni program: v okviru otvoritvene slovesnosti so tako včeraj izbirali največjo zastavo in najbolj smešno oz. izvirno maskoto, ekipa pa so se pomerile tudi v najboljši predstavitvi, danes pa za igralce in ekipe prirejajo še karaoke – tekmovanje v petju.

Vse podrobnosti glede programa, razporeda tekem in rezultatov si lahko pogledate na spletni strani http://kopercup.eurofest.si/, novicam, fotogalerijam in zabavnim videem pa lahko sledite tudi prek Facebook profila Koper Handball Cup.