DomovŠportVončina in Šiško prvi okrepitvi Sixta Primorske

Vončina in Šiško prvi okrepitvi Sixta Primorske

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski klub Sixt Primorska je začel sestavljati igralski kader za sezono 2018/19. Vrste slovenskih pokalnih prvakov sta okrepila slovenska reprezentanta Luka Vončina in Žan Mark Šiško, ki sta s Koprčani podpisala dvoletno oz. triletno pogodbo.

Na Obalo se bosta oba košarkarja preselila iz ljubljanske Ilirije. Vončina se je ljubljanskemu moštvu, ki se je v tej sezoni prebilo med najboljših osem ekip v državnem prvenstvu, pridružil pred začetkom sezone 2017/18, Šiško pa sredi sezone 2016/17, ko je Ilirija še nastopala v 2. SKL.

Tako Vončina, kot Šiško sta v sezoni 2017/18 postala stalna člana slovenske članske reprezentance. Selektor izbrane vrste Rado Trifunović je oba v reprezentanco vpoklical že za februarski kvalifikacijski tekmi za preboj na svetovno prvenstvo, a priložnosti za igro proti Črni gori in Belorusiji nista dobila.

Oba sta na širšem seznamu za obračuna s Španijo in Črno goro tudi tokrat, omenjena dvoboja pa bosta na sporedu v četrtek, 28. junija, in v nedeljo, 1. julija.

Sixt Primorska je hkrati podaljšala sodelovanje z glavnim trenerjem Jurico Golemcem, podpisala pogodbo z novim pokroviteljem Vehicle Rent ter utrdila sodelovanja z Univerzo na Primorskem.