DomovŠportRD KOPER: Z zmago proti Hrastniku v F4 pokala Slovenije

RD KOPER: Z zmago proti Hrastniku v F4 pokala Slovenije

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Peklenski ritem se za mlado koprsko falango nadaljuje. Po presentljivi zmagi proti Gorenju pretekli konec tedna so se Vujovićevi varovanci v tem tednu odpravili na gostovanje v Dol pri Hrastniku, kjer so se pomerili z domačimi igralci, ki v 1.B ligi zasedajo trenutno 3. mesto.

Koprčani so začeli dobro in takoj povedli, v 9. minuti. Vodili so z rezultatom 1:5. Domačini so se predramili, poizkusili z bolj agresivno igro, vendar je gostujoča ekipa suvereno kontrolirala situacijo na terenu in z lahkoto ohranjala priigrano prednost iz uvodnih minut srečanja. Do konca prvega polčasa nismo videli večjih presenečenj in na odmor so Koprčani odšli z lepo prednostjo petih zadetkov pri izidu 9:14.

Foto: RD Koper

Začetek drugega polčasa je zaznamovalo nekaj tehničnih napak na obeh straneh, tako da smo prvi zadetek videli šele v 35. minuti, ko je za 9:16 zabil Sokolič (skupno 5 zadetkov), ki je bil ponovno eden izmed boljših na terenu.

Gostje so z raznimi preigravanji poizkušali razbiti obrambo Kopra, vendar jim kaj več kot to, da so ohranjali razliko v zadetkih ni uspelo. V 45. minuti smo videli lep prodor Smolnika, ki je z atraktivnim preigravanjem prišel do strela in zadel za 15:21. Domači so vse do konca srečanja poizkušali priti do preobrata vendar jim to ni uspelo in Koprčani so se z zmago 21:26 ponovno uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije.