DomovŠportZa prvi I Feel Slovenia Ironman 70.3 že 1000 prijav

Za prvi I Feel Slovenia Ironman 70.3 že 1000 prijav

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na I Feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria, ki ga bomo v slovenski Istri gostili 23. septembra, se je prijavilo že 1000 tekmovalcev. Prostih ostaja le še 200 mest.

23. septembra Ironman prihaja prvič v Slovenijo. Istrske občine bodo gostile t.i. polovični Ironman, kar pomeni, da bodo triatlonci morali brez prekinitev preplavati 1,9 km, takoj zatem prekolesariti 90 km in nazadnje preteči še 21,1 km. 8 ur in 30 minut je najdaljši dovoljeni čas za atleta, da tekmovanje dokonča v uradnem delu.

Zbrane je na današnji novinarski konferenci v Kopru najprej nagovoril generalni direktor I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria Milan Eržen in povedal, da je slabe tri mesece pred tekmovanjem prijavljenih že 1.000 tekmovalcev, od 1.200 razpoložljivih mest. Zahvalil se je tudi pokroviteljem in sponzorjem ter štirim občinam v slovenski Istri, ki od prvega trenutka verjamejo v uspešnost dogodka, ki bo letos prvič v Sloveniji. Kot je dodal, so se organizacijska ekipa in predstavniki destinacije slovenska Istra ter Slovenske turistične organizacije (STO) prejšnji teden udeležili odmevnega Ironmana v Celovcu.

Novinarske konference se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič, ki ni skrival zadovoljstva, da bodo naši kraji gostili tako velik in odmeven dogodek.

Direktor kolesarske proge Bogdan Fink se je strinjal, da lahko septembra pokažejo, da so odlični organizatorji. Obenem je opozoril na manjšo spremembo kolesarske trase, ki jo bodo zaradi nezmožnosti uporabe določenih cestni povezav speljali do Kozine. S tem bo trasa nekoliko lažja od prvotno zamišljene, a še vedno zanimiva za tekmovalce, je dodal.

Da istrski Ironman odlikuje še lepše naravno okolje od tistega v Celovcu, pa je ocenil direktor tekaške proge Goran Sambt. Pri tekaški progi bo v ospredju bližina morja, organizatorji pa bodo ponudili atraktivno progo, ki bo obkrožila naravni rezervat Škocjanski zatok, se po obalni cesti ob morju usmerila do Izole in obkrožila tamkajšnje staro mestno jedro, preden se bo vrnila nazaj v Koper. Proga je po njegovem mnenju atraktivna ne samo za tekmovalce, pač pa tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce.

Novinarske konference se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič, ki ni skrival zadovoljstva, da bodo naši kraji gostili tako velik in odmeven dogodek.

Za izpeljavo tako velike prireditve bodo potrebovali skupno 300 prostovoljcev, pri čemer so jih po besedah Tine Kociper zbrali že sto, računajo pa, da bodo prostovoljske vrste dopolnili do konca počitnic.

Zainteresirani prostovoljci se lahko prijavijo z izpolnitvijo elektronskega obrazca na spletni strani Ironman 70.3 Slovenian Istria ali pošljejo svoje zanimanje na ironman70.3slovenia@gmail.com

 

 

 

Podporo Triatlonske zveze Slovenije oz. njenih strokovnih služb je ponudil tudi direktor zveze Mitja Tašler, ki je ob tem poudaril, da se je udeležil že mnogih ironmanov, a “takšne lokacije, kot jo ponuja Koper z okolico oz. cela slovenska Istra, še nisem videl”.

 

Pomen prireditve za lokalno okolje so poudarili tudi predstavniki istrskih občin. Podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič ni mogel skriti zadovoljstva, da bomo v naših krajih gostili tako pomemben in odmeven dogodek. Dejal je, da je prepričan, da bodo tako tekmovalci kot njihovi spremljevalci nad lepotami naših krajev zagotovo navdušeni. Ob tem je izpostavili pomen športnega turizma, ki je v Kopru viden prav v teh dneh, ko gostimo mednarodni rokometni turnir Eurofest.