DomovŠportNa Škofijah bo futsal igralo več kot 100 ekip

Na Škofijah bo futsal igralo več kot 100 ekip

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Škofije bodo naslednji teden v znamenju futsala. Člani Kluba malega nogometa Bronx Škofije bodo po dolgoletnih izkušnjah z zimskim festivalom malega nogometa organizirali poletni mednarodni futsal festival imenovan Summer futsal fest. Letos bo prireditev potekala na Škofijah, že z naslednjim letom pa se pripravlja širitev v Koper in ostale obalne kraje.

Tekmovanje, ki bo potekalo teden dni, združuje zelo širok spekter tekmovalk in tekmovalcev različnih starosti. Zanimanje za festival je izjemno, saj je prijavljenih več kot 100 sodelujočih ekip. Udeležba klubov iz Slovenije, Italije in Hrvaške daje prireditvi tudi mednarodni pečat.

V škofjotski dvorani bomo znova spremljali tovrstne prizore. Foto: Bronx

Pogovarjali smo se tudi z idejnim vodjo projekta in organizatorjem Markom Hrvatinom, ki je za eKoper razkril, da je koncept organizacije tako velikega mednarodnega turnirja razvijal že dolga leta. “To je ideja moje mladosti, kjer sem želel na svojem turnirju prekoračiti magično mejo 100 ekip. To sem uspel povezati z drugo veliko željo, in sicer organizacijo mednarodnega turnirja tudi za naše najmlajše. Organizacija poteka pod strokovnim vodstvom Futsal kluba Bronx, kjer imata velike zasluge tudi brata Stanič, ki bi se jim rad iskreno zahvalil,” je povedal Marko Hrvatin ter obenem dejal, da gre pri turnirju za velik mednarodni projekt, kjer bo poudarek predvsem na mlajših kategorijah.

Marko Hrvatin je nad prijavljenimi 103 ekipami več kot navdušen: “Izredno nas veseli dejstvo, da pridejo na naš turnir tudi zelo oddaljene ekipe, kot so članska ekipa Smederevo iz Srbije, kadetska ekipa MNK Brod 035, ki je od Škofij oddaljena 500 km, ter seveda ena najboljših akademij na Hrvaškem, Zagreb Gimka.”

Marko Hrvatin pravi, da je turnir številna pričakovanja že presegel. Foto: Facebook

Pričakovanja o številu ekip so po besedah Hrvatina že zdavnaj presežena. “Sedaj je na nas, da udeležencem pripravimo čim boljše pogoje, vzdušje, vrhunsko organiziran turnir in da nagradimo čim večje število otrok. Podelilil bomo medalje za vse najmlajše ter več kot 100 pokalov, ki čakajo na svoje dobitnike. Mislim, da ni razloga, da se prihodnji teden od nedelje, 8. julija, do druge nedelje, 15. julija, ne bi udeležili takega spektakla tudi vi,” je zaključil Hrvatin, ki obljublja obilo športnih užitkov ter veliko število zanimivih dvobojev.

Foto: Bronx

Dodatne informacije so dosegljive na www.fcbronx.si in info@fcbronx.si