DomovŠportŽeleli so več, a je četrto mesto realna slika

Želeli so več, a je četrto mesto realna slika

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Člansko moštvo Vaterpolo društva Koper 1958 si je pred začetkom sezone želelo uvrstitve vsaj na tretje mesto državnega prvenstva. Na koncu jim to ni uspelo, bili so četrti, a se zavedajo, da je to realna slika trenutnega stanja.

Glede na razmerje moči pred sezono so Koprčani poleg ekipe Ljubljane in kranjskega Triglava lovili vsaj tretje mesto v državnem prvenstvu. Načrti se jim niso izšli, nazadnje so v malem finalu državnega prvenstva dvakrat izgubili proti mariborskemu Braniku.

Foto: Vaterpolo Koper 1958

Koprski trener Blaž Čeklić je priznal, da imajo Mariborčani vsaj na papirju močnejšo zasedbo in igrajo lep moštven vaterpolo. Koprčani so bili boljše pripravljeni in več plavali, a se jim vsakič pripeti kakšna napaka, ki jih potem stane boljšega rezultata. Tudi na zadnji tekmi malega finala so bili pol tekme vsaj enakovreden tekmec, a zaradi lastnih napak niso mogli blizu zmagi.

Celotna sezona je bila prepletena z nihanji, ki izvirajo predvsem iz procesa treninga. Ekipa ni profesionalna, zato je udeležba igralcev na treningih odvisna od službenih in študijskih obveznosti, kar se kasneje preslika tudi na tekme. Tudi kadrovske okrepitve se niso preveč izkazale, na koncu je pa zmanjkalo tudi ekipne povezanosti.

Trener Koprčanov se zaveda, da bi pridobitev krovnega sponzorja pripomogla k boljši ekipi, sicer bo ostalo tako kot je. »Kljub vsemu hvala vsem, ki so pripomogli, da smo izpeljali sezono in imeli na zadnji tekmi kar šestnajst igralcev,« je še dodal Čeklić.