DomovŠportZlato za koprske nogometne sodnike

Zlato za koprske nogometne sodnike

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli konec tedna se je v Chivassu, mestecu v neposredni bližini Torina, izvedel prvi mednarodni nogometni turnir za sodniške sekcije, na katerem je v konkurenci sodniških ekip iz Torina, Milana, Novare, Genove, regijske reprezentance VCO in domačega Chivassa, katerih posamezna sodniška društva štejejo tudi čez 500 sodnikov, prvo mesto zasedla ekipa Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Koper (MDNS), ki je zastopala barve Slovenije.

V skupinskem delu turnirja so koprski sodniki sprva remizirali z domačim Chivassom (0:0), nato pa prepričljivo odpravili kolege iz regijske reprezentance VCO in druge ekipe Torina (4:0 in 6:0) ter tako zasedli prvo mesto v skupini.

Prvi mednarodni nogometni turnir za sodnike osvojili sodniki iz MDNS Koper. Foto: MDNS

Po polfinalu, v katerem je koprska selekcija z 2:0 odpravila Milano, je slovenskim sodnikom  v velikem finalu nasproti stala ekipa iz Torina. Zadnjo oviro so sodniki iz MDNS Koper preskočili po dramatični preizkušnji, v kateri je zmagoviti zadetek v zadnji sekundi obračuna dosegel Gašper Brezovnik, ki je z glavo postavil končni izid (2:1) in bil kasneje tudi proglašen za najboljšega strelca turnirja.

Dvoboj sta zaznamovali tudi po ena izključitev na vsaki strani, kar kaže na to, da se tudi sodniki lahko kdaj pa kdaj spozabijo.

Foto: MDNS

Zmagovalno ekipo so poleg omenjenega Brezovnika sestavljali še kapetan Habibovič, Mušič, Špeh, Knafelc, Klarič, Oman, brata Jerman, Filipovič, Žitko, Cerovac, Pištolac in Brčaninovič.

Gostovanje MDNS Koper v Italiji pa ni bilo le tekmovalne narave, pač pa je bilo namenjeno tudi druženju med sodniki in promociji Slovenije ter domačega mesta Koper. Podpori se je tako pridružila Mestna občina Koper, ki je v ta namen prispevala darila za predstavnike domačinov in funkcionarjev iz italijanske nogometne zveze.