DomovŠportJubilejni 25. Eurofest je pred vrati

Jubilejni 25. Eurofest je pred vrati

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so v prostorih Mestne občine Koper predstavili program in pestro dogajanje ob letošnjem jubilejnem 25. mednarodnem rokometnem festivalu – Eurofestu. Veselje ob gostovanju enega največjih športnih dogodkov pri nas je izrazil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

V Kopru je vse pripravljeno na že 25. jubilejno edicijo Eurofesta, ki je še ena v nizu pomembnih športnih dogodkov v našem mestu.

“Veseli me, da v Kopru že tretje leto zapored gostimo tako odmevno prireditev kot je Eurofest. Na Mestni občini Koper smo ponosni, da tako organizatorji kot tudi sodelujoči, vsako leto znova pohvalijo sodelovanje z občinsko upravo kot tudi športno infrastrukturo, ki jo nudi Koper. V prihodnje si tako obetamo še več takih prireditev, je pa zagoto Eurofest po množičnosti in tradiciji ena najpomembnejših prireditev v našem prostoru. Pomembna sta pa predvsem druženje in zabava mladih po napornem šolskem letu,” je poudaril koprski podžupan Peter Bolčič.

Z desne proti levi, Peter Bolčič podžupan MOK in Tone Barič Direktor Eurofesta. Foto: ekoper.si

Presežki, tekma na vozičkih in izbor najboljšega rokometnega igralca

Med drugim je koprski podžupan Peter Bolčič izrazil zadovoljstvo nad tem, da se športniki pri nas počutijo dobro. To, kot dodaja Bolčič, potrjujejo tudi besede predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca, ki je že pred časom dejal, da si slovenski rokometaši želijo odločilne tekme igrati prav v koprski dvorani. Bolčič je ob tem spomnil tudi na zadnjo novico o prihodu slovenskega selektorja rokometne reprezentance Veselina Vujovića v vrste koprskega prvoligaša,  kar je po njegovem velika čast.

Jubilejna 25. obletnica Eurofesta prinaša presežke, saj bo letos Koper obiskalo več kot 160 ekip iz 16 držav, več kot 20 ekip pa prihaja iz Francije. Kar si organiztorji Eurofesta štejejo v veliko čast je to, da bodo Koper obiskale tudi rokometne ekipe Nikola Karabatića, seznam pa bodo dopolnili še rokometaši iz Izraela in Tajvana.

Ena večjih novosti, ki jih prinaša jubilejni Eurofest je tudi rokometna tekma na vozičkih. Pri nas bo to prva tovrstna tekma, v kateri se bosta pomerili italijanska in slovenska ekipa – slednja se bo prvič zbrala prav za to priložnost. Poleg tega se bodo lahko na letošnjem Eurofestu prav vsi udeleženci pomerili v boju za naslov najboljšega igralca (Target best player) letošnjega Eurofesta.

“Če se spomnem začetkov, ko nas je peščica pričela z organizacijo Eurofesta si nismo niti predstavljali, da bo dogodek doživel tudi jubilejno 25. obletnico. Vesel sem, da dogodek organiziramo že tretje leto zapored prav v Kopru, saj nam Mestna občina Koper res nudi vse. Od supporta, do infrastrukture. Velika zahvala gre tudi županu Borisu Popoviču za to, da imamo odlične pogoje,” je poudaril dobro sodelovanje z Mestno občino Koper direktor Eurofesta Tone Barič.

Na letošnjem Eurofestu vse velesile svetovnega rokometa

Filatelistični klub bo tudi letos poskrbel za zanimiv poštni žig prav v čast 25. Eurofesta. Poleg tega bodo kot vsako leto prispevali tudi razglednice, ki jih bodo obiskovalci Kopra lahko poslali svojim družinam. Koper in Eurofest bosta tako obiskala tudi svet.

Centralno prizorišče dogodka bo tudi letos Ukmarjev trg, za katerega so organizatorji letos pripravili popolnoma novo talno podlago. Poleg centralnega prizorišča se bodo tekme igrale tudi na ŠRC Bonifika, v Areni Bonifika, Osnovni šoli Koper, Osnovni šoli Dušana Bordona in Srednji tehniški šoli Koper, pestro dogajanje pa se obeta tudi v Taverni.

Rokometaši v Koper prispejo že 3. julija, v torek 4. julija pa sledi otvoritvena slovesnost jubilejnega 25. Eurofesta, kje se bodo z mimohodom skozi Titov trg, Čevljarsko ulico in Pristaniško ulico predstavile vse velesile svetovnega rokometa, ki jih bodo pospremili tudi letošnji ambasadorji Eurofesta. Med njimi izstopa uspešen slovenski rokometaš, domačin iz Kopra, Dean Bombač, ki je v lanskem letu slovenske barve zastopal tudi na Olimpijskih igrah.