DomovŠportKoprčanka Alenka Artnik postavila nov državni rekord

Koprčanka Alenka Artnik postavila nov državni rekord

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po številnih postavljenih državnih rekordih Alenka Artnik, naša najbolj uspešna potapljačica na vdih, ne počiva na lovorikah. Po tem, ko je v lanskem letu osvojila naslov svetovne prvakinje, je pred dnevi na filipinskem otoku Panglao na mednarodni tekmi postavila nov državni rekord.

Že prvi dan tekmovanja je Artnikova dosegla izjemen rezultat, ko je merilec pokazal 92 metrov globine. V drugem tekmovalnem dnevu pa je Alenka povsem zablestela, ko se je s svojo monoplavutjo spustila še globlje in izboljšala državni rekord na 94 metrov ter se tako svetovnemu rekordu približala na vsega 10 metrov.

Alenka Artnik po doseženem državnem rekordu. Foto: FB Alenka Artnik

.Artnikova uvrščena med elito ženskega potapljanja na vdih

35-letna ”freediverka” se je s svojim nevsakdanjim športom, ki zahteva brezhibno telesno pripravljenost in močno psiho, prvič srečala pred slabimi petnajstimi leti. Z leti trdega dela in premikanjem mejnikov slovenskega potapljanja si je utirala pot med najboljše potapljačiče na vdih na svetu. Danes Koprčanko uvrščamo med elito ženskega potapljanja na vdih. V lasti ima svetovni rekord v potopu z dvema plavutkama, ki ga je postavila lanskega oktobra v Antalyi in znaša 82 metrov.

Konec avgusta jo čaka svetovno prvenstvo, ki ga bo letos gostil Honduras in na katerem bo Artnikova na krilih novega državnega rekorda znova želela seči po najvišjih mestih, obenem pa še izboljšati svoje dosežke.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate podvig Alenke Artnik.