DomovŠportŽupan Boris Popovič sprejel srebrnega olimpijca Tonija Vodiška

Župan Boris Popovič sprejel srebrnega olimpijca Tonija Vodiška

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Boris Popovič je v prostorih Mestne občine Koper sprejel slovenskega kajtarja Tonija Vodiška, ki je na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu osvojil srebrno medaljo.

Iz mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, ki so potekale od 6. do 18. oktobra 2018 se je mladi slovenski športnik Toni Vodišek vrnil s srebrno medaljo v kajtanju v razredu IKA twin tip racing. Gre za prvo medaljo na mladinskih olimpijskih igrah v jadranju za Slovenijo.

V Argentini niso imeli veliko sreče z vetrom, zato niso uspeli izpeljati vseh predvidenih plovov. Toni Vodišek je na prvem plovu končal na tretjem mestu, v naslednjih dveh je imel nekaj težav, se je pa zato v naslednjih treh odlično odrezal in se ponovno prebil do tretjega mesta. Sledil je vstop v polfinale, po odličnem kajtanju pa tudi v finale.

Zasluženo se je veselil srebrnega olimpijskega odličja, ki si ga deli s Christianom Tiom iz Filipinov. Zlato medaljo je osvojil Dominikanec Deury Corniel. Na mladinskih olimpijskih igrah je sodelovalo 12 držav, poleg Slovenije še Filipini, Dominikanska republika, Združene države Amerike, Švica, Francija, Barbuda, Argentina, Brazilija, Hrvaška, Maroko in Avstralija.

Tonija Vodiška in njegovega trenerja Rajka Vodiška je v prostorih Mestne občine Koper minuli četrtek sprejel župan Boris Popovič. Mlademu športniku je čestital za pomemben dosežek, poleg dogodkov na mladinskih olimpijskih igrah pa je pogovor nanesel tudi na hiter razvoj športa in odlično športno infrastrukturo, ki jo športnikom nudi koprska občina.