DomovŠportFOTO: Na plezalnem dogodku v Kopru prisotna številna svetovna imena tega športa

FOTO: Na plezalnem dogodku v Kopru prisotna številna svetovna imena tega športa

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plezalni center Koper na Bonifiki je včeraj gostil enega največjih plezalnih dogodkov v naši državi – Ticket to Rockstars.

Plezalke, plezalce ter ljubitelje balvanskega plezanja je prišel pozdraviti tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič in ob tem spomnil, da ima plezanje kot športna panoga v naši občini bistveno daljšo tradicijo, predvsem zaradi Ospske stene markantne polkrožne previsne stene, ki predstavlja izjemen plezalni poligon, poznan ne samo pri nas, temveč v vsej Evropi in po celem svetu. K temu prispeva tudi ugodna primorska klima, ki vse številčnejšim plezalcem omogoča plezanje čez celo leto.

Župan Boris Popovič v družbi vodje tekmovanja in koprskega plezalnega centra Luke Fonda (levo), generalnega sekretarja Planinske zveze Slovenije Mateja Planka in predstavnika podjetja adidas, Davida Yarwooda (skrajno desno)

»Ugodno podnebje in vremenske razmere, predvsem pa moderna in dovršena športna infrastruktura, pa Kopru tudi sicer omogočajo pospešen razvoj športa in športnega turizma v zadnjih letih. Da je v Kopru šport tako rekoč doma, zato nikakor ni zgolj oguljena fraza, temveč realnost, ki nam jo danes priznavajo številni. Šport je namreč področje, v katerega smo zadnja leta pospešeno in veliko vlagali, kar je vidno na čisto vsakem koraku,« je še izpostavil Popovič. Dodal je, da je najsodobnejši  športno rekreacijski park Bonifika, ki je od lanskega leta bogatejši tudi za balvanski plezalni center,  v ponos ne samo Koprčanom, ampak vsej Obali, ki je to zeleno športno oazo sredi mesta vzela za svoje športno središče.

»To nam nenazadnje priznavajo tudi številni športni klubi in društva, ki si Koper izbirajo kot mesto za športne priprave – med njimi je vse več tudi znanih športnih klubov iz tujine, ki se v Kopru počutijo odlično in se sem z veseljem tudi vračajo,« je še poudaril župan Popovič.

Gostje dogodka so bili tudi znani plezalci, svetovni prvaki in večkratni zmagovalec pokala, Rus Rustam Gelmanov, Italijan Niccolò Ceria, Nemka Lara Neumeier in znani slovenski tekmovalci, med njimi tudi Vita Lukan, dobitnica odličja na nedavnih olimpijskih igrah mladih ter Urška Repušič, zmagovalka evropskega mladinskega pokala.

Koper  eno od osmih evropskih prizorišč dogodka Ticket to Rockstar

Koper je bil tako že drugo leto eno od osmih evropskih prizorišč, ki je gostilo adidasov dogodek Ticket to Rockstar. »Gre za družabno tekmovanje, ki povezuje rekreativne in profesionalne plezalke in plezalce, ki si želijo dobrih balvanskih problemov, prijetnega druženja in kančka tekmovalnosti,« je dogodek opisal idejni oče in ustanovitelj balvanskega plezalnega centra v Kopru, Luka Fonda.

Župan Boris Popovič v družbi dobitnice odličja na nedavnih olimpijskih igrah mladih Vite Lukan in Urške Repušič, zmagovalke evropskega mladinskega pokala.