DomovŠportEVROPSKI KADETSKI POKAL V JUDU: V Kopru kar dvakrat zaigrala slovenska himna

EVROPSKI KADETSKI POKAL V JUDU: V Kopru kar dvakrat zaigrala slovenska himna

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je minuli vikend že drugo leto zapored v koprski Areni Bonifiki gostil Evropski kadetski pokal v judu. Športne prireditve se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič.

Evropskega kadetskega pokala se je pod organizacijo Judo kluba 15. maja Marezige, Judo zveze Slovenije in Judo Impol iz Slovenske Bistrice tokrat udeležilo več kot 300 tekmovalcev iz 27 držav. Od tega je bilo kar 45 tekmovalcev iz Slovenije, kar je velik pokazatelj dejstva, da pri nas prepoznavnost tega športa, tudi po zaslugi odličnih slovenskih judoistov, vedno bolj narašča.

Koper se je že večkrat izkazal kot odličen gostitelj velikih mednarodnih judo dogodkov, zato so pri krovni evropski judo organizaciji tudi tokrat za prizorišče izbrali prav koprsko Areno Bonifiko in s tem izkazali zaupanje ter veliko priznanje tako Judo zvezi Slovenije kot tudi slovenskim judo klubom ter nenazadnje odlični koprski športni infrastrukturi.

Slovenski judoisti so poskrbeli, da je kar dvakrat zaigrala slovenska himna in si priborili dve zlati, eno srebrno in štiri bronaste kolajne. Zlatih kolajn sta se razveselila Nuša Perovnik v kategoriji do 52 kilogramov in Juš Mecilošek v kategoriji do 73 kilogramov. Prejemnik srebrne kolajne je bil Blaž Emeršič, bronaste pa Diana Sterman, Urh Klopčič, Andrej Yankobskyy in Tjaša Rozman Muha.

Prireditve se je iz strani Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič, ki je nagovoril prisotne ter zmagovalcem podelil kolajne. Izrazil je zadovoljstvo nad tem, da Koper gosti tako pomembna tekmovanja, pri tem pa poudaril, da k temu zagotovo veliko prispeva tudi odlična športna infrastruktura, ki smo jo deležni v koprski občini.