DomovŠportKoprski košarkarji še naprej brez poraza v ligi Aba 2

Koprski košarkarji še naprej brez poraza v ligi Aba 2

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so v 6. krogu lihe Aba 2 premagali Lovćen 1947 Cetinje s 77:74 (15:12, 39:32, 60:53).

Primorci, doslej še brez poraza, so goste, ki so pri dveh zmagah, so po razburljivem boju prišli do nove zmage in si edini neporaženi na vrhu lestvice.

Ekipa s slovenske obale je dvoboj začela izvrstno in povedla z 11:0 v prvih petih minutah. Sledil pa je preobrat, ki je vrh dobil z vodstvom gostov na začetku druge četrtine, ko so povedli tudi že s 25:18. Že do konca tega dela igre pa so gostitelji spet vzpostavili pravo razmerje moči in drugi polčas začeli s sedmimi točkami prednosti.

Kljub temu, da so gosti znova izenačili, so Primorci tudi tretjo četrtino končali s sedmimi točkami naskoka in čeprav prednosti niso več izpustili iz rok, pa so se morali truditi vse do konca tekme, saj so jim igralci Lovćena vse do konca dihali za ovratnik.

Še devet sekund pred koncem so zaostajali le za točko, Luka Vončina je nato po dveh osebnih napakah nad njim zadel dva od štirih prostih metov za 77:74, v zadnjih petih sekundah pa tekmecem ni več uspelo zadeti.

Lance Christopher Harris je pri domačih dosegel 20 točk, Ivan Marinković 19, Marko Jagodić Kuridža je 12 točkam dodal 10 skokov, Žan Mark Šiško pa 10 točkam kar 13 podaj. Pri gostih sta po 14 točk zbrala Milutin Đukanović in Nemanja Todorović.