DomovŠportPrihodnjo soboto v Kopru spopad legend borilnih veščin

Prihodnjo soboto v Kopru spopad legend borilnih veščin

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Prihodnjo soboto bo koprska Arena Bonifika gostila najboljše slovenske mojstre borilnih veščin, ki se bodo s tujimi borci udarili po pravilih MMA, K1, boksa in tajskega boksa. Na delu bodo najboljši slovenski borci na čelu z Urošem Jurišičem, ki bo po tem najverjetneje prestopil v serijo UFC. Jasmin Bečirović se bo poslovil pred domačimi gledalci.

Eden najboljših in prepoznavnih slovenskih borcev Miran Fabjan je pod eno streho spravil 13 dvobojev, v osrednjih vlogah pa bodo Bečirović, Jurišič, Fabjan, Tajda Ratajc, Andrej Bakovič in številni drugi.

Jasmin Bečirović se bo na borilnem spektaklu Legends Collide poslovil pred domačimi gledalci.

Na borilnem spektaklu z nazivom Legends Collide bo imel poslovilni boj Bečirović, ki se bo v slovesu pred domačim občinstvom pomeril za naslov svetovnega prvaka v K-1 v kategoriji do 95 kilogramov proti Tihomirju Brunerju. Pripadla mu bo zadnja borba večera.

“Vsega lepega je enkrat konec. Vsaka stvar se konča, razen ljubezen. Enkrat mora biti konec. Družina je ves čas ob meni, me podpira. Moram ji nekaj vrniti, to je pošteno od mene,” je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Bečirović, ki je leta 2004 na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu osvojil srebro. “Borim se za naslov, na to sem osredotočen. Borba pred domačimi, prijatelji je dodatna motivacija,” je dodal primorski borec.

Slovenski avditorij bo lahko videl na delu Uroša Jurišiča, Ljubljančana z neomadeževano kariero, v kateri je v devetih borbah prav tolikokrat zmagal, bržkone pa bo po spektaklu v Kopru kariero nadaljeval v seriji mešanih borilnih veščin UFC. V Kopru ga po pravilih MMA čaka Shota Gvasalia.

Jurišič je vesel priložnosti borbe pred domačim občinstvom, kar je zmeraj cenil. Ljubljančan ima v glavi, da bo to njegova zadnja borba pred vstopom v UFC, tudi če ne bo, zanj ne bo konec sveta. “Vrhunsko, vrhunsko sem pripravljen. Upam, da grem potem v UFC. Pričakoval sem, da bom tam že prej. Prej ali slej bom v UFC, vseeno mi je kdaj. Treniral bom in pripravljen bom. Moj cilj je, da bi bil en dan zvezda UFC. Za to bom delal,” o ciljih pravi Jurišič, ki je glavnino priprav opravil v ZDA, zaključek ga čaka v Zagrebu.

Rok Štrucl je pred leti v polni hali Tivoli premagal hollywoodskega zvezdnika Bobba Sappa, čez dober teden dni mu bo na drugi strani ringa po pravilih K-1 v kategoriji nad 95 kilogramov čaka Strahinja Mitrić. Borbo proti Sappu kar nekoliko obžaluje, saj se ni mogel znebiti vprašanj, ali je bilo vse skupaj zrežirano. V ring se vrača po štiriletni odsotnosti.

Na delu bo tudi najboljša Slovenka v MMA, Tajda Ratajc, kickbokser Aleksander Stankov, borec K-1 Klemen Pekolj, boksar v supervelterski Andrej Bakovič, borec MMA Rudolf Pavlin in Adam Kapić.