DomovNaši krajiSamo Udrih vodja mladinskega pogona v Kopru

Samo Udrih vodja mladinskega pogona v Kopru

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po sporazumni prekinitvi sodelovanja z Mirom Alilovićem je vodstvo košarkarskega kluba iz Kopra Sixt Primorska, pod katerim deluje tudi ŠD Koš Primorska, našlo novega vodjo mladinskega pogona. Nad koprskim košarkarskim podmladkom bo po novem bdel nekdanji slovenski reprezentant Samo Udrih, so sporočili iz koprskega kluba.

Starejši izmed košarkarskih bratov Udrih je po koncu sezone 2016/17, ki jo je preživel v dresu drugoligaša iz Celja, končal aktivno igralsko športno pot, na kateri je igral tudi v Franciji, Izraelu, Italiji, Španiji, Grčiji in na Slovaškem. V dresu slovenske izbrane vrste je dvakrat nastopil na evropskem (2009 in 2011) ter enkrat na svetovnem (2010) prvenstvu. Skupaj je zbral 27 uradnih nastopov.

Po koncu igralske športne poti je danes 39-letni Udrih začel prenašati svoje znanje na mlade rodove v zanj domači OŠ Šempeter. Minulo poletje se je nato vrnil v celjski klub in tam do nedavnega vodil ekipi fantov do 17 in 19 let.

Matej Avanzo: “Želeli smo si mladega, talentiranega strokovnjaka, če je le mogoče, Slovenca. Tako smo seznam zožili na nekaj imen ter po temeljitem tehtanju sprejeli odločitev o tem, da bomo v Koper pripeljali nekdanjega slovenskega reprezentanta.”

“Z nedvomno talentiranim trenerjem smo podpisali pogodbo do konca te sezone z vnaprej določeno možnostjo podaljšanja za dodatni dve sezoni. Od Udriha pričakujemo, da bo za primorski klub delal noč in dan, da se bo veliko posvečal individualnemu delu, bo pa tako kot njegov predhodnik tudi sam hkrati vodil ekipe U19 A, U17 A ter novoustanovljeno člansko B-moštvo, sestavljeno zgolj iz fantov, mlajših od 19 let, ki to sezono nastopa v 4. SKL,” je dejal direktor tigrov iz Kopra Matej Avanzo.

Samo Udrih: “Svoje znanje bom po najboljših močeh sedaj prenašal na mlade rodove ŠD Koš Primorska, s sodelavci pa bomo letvico celotnega mladinskega pogona, ki že sedaj na zavidanja visoki ravni, skušali dvigniti še višje.”

“Neizmerno sem vesel in hvaležen za priložnost, ki mi jo ponuja KK Sixt Primorska. Gre za urejen klub in ravno to je tisto, kar sem si lahko le želel,” je dejal Samo Udrih, novi vodja mladinskega pogona ŠD Koš Koper, ki je v košarki aktivno preživel 30 let.

Udrih izhaja iz košarkarske družine. Njegov oče Silvo je igral za Zlatorog Laško, mlajši brat Beno Udrih pa je znan po svojem udejstvovanju v severnoameriški košarkarski ligi NBA, nazadnje je v minuli sezoni igral za litovski Žalgiris iz Kaunasa.