DomovŠportŽupan Boris Popovič za Ekipo: “Koprski nogomet se bo igral naprej!”

Župan Boris Popovič za Ekipo: “Koprski nogomet se bo igral naprej!”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

“Župan Mestne občine Koper Boris Popovič ne dvomi o tem, da koprski nogometni klub izpolnjuje vse zahteve za pridobitev licence”, piše v današnjem časniku Ekipa SN v članku z naslovom Lahko je tudi 18. liga, pa kaj potem?!

Koprski župan ne verjame v črn scenarij, na katerega naj bi po podatkih Ekipe namigovali dobro obveščeni viri. “Tudi četrta liga ni črn scenarij. Kaj je pri tem tako črnega?” se za Ekipo sprašuje župan Boris Popovič in poudarja, da ne bi bila nikakršna katastrofa, če bi se koprskemu prvoligašu zgodil tako imenovan črn scenarij. Koprski nogomet se bo namreč igral naprej.

V intervjuju je poudaril, da koprski klub redno plačuje zaposlenim in izpolnjuje svoje obveznosti, poleg tega pa se Mestna občina Koper lahko pohvali tudi z najboljšo športno infrastrukturo, ki se še nadgrajuje.

Župan Boris Popovič: “Četrta liga ni črn scenarij.” Foto: arhiv ekoper.si

“Koper plačuje redno. Igralcem, trenerjem, zaposlenim. Plačuje tistim, ki jim mora plačevati, izpolnjuje svoje obveznosti in ima najboljšo infrastrukturo, ki se iz leta v leto nadgrajuje, prav tako ima 400 otrok in skrbi zanje,” je povedal.

Župan Boris Popovič: “Nogometni klub bi moral iz prve lige izpasti zaradi slabih rezultatov, ne pa zaradi goljufa!”

“Tako kot klubske službe sem tudi jaz prepričan, da Koper kljub postopku prisilne poravnave izpolnjuje vse potrebno za pridobitev licence za igranje v prvi ligi. Ne dvomim o tem, da bo po tem, ko bo urejeno, kar zahteva zveza, odločitev na drugi stopnji drugačna.” (Boris Popovič za današnjo Ekipo SN)

“Po moji logiki bi moral klub izpasti iz lige zaradi rezultatov, zaradi slabih iger, ne pa zaradi Milana Mandarića,” je svoje mnenje jasno izrazil župan Boris Popovič, ki se je ob tem vprašal, zakaj se nihče ne obregne ob Olimpijo in težave, ki jo tarejo zaradi Mandarića, ta pa ne počne nič drugega kot to, da klub zadolžuje. Ponavlja se torej scenarij koprskega kluba.

“Verjemite mi, da se scenarij, ki sem ga napovedal že pred časom, nezadržno bliža. Je v zaključni fazi. Mar si res lahko privoščimo, da slovenski nogomet zaupamo Milanu Mandariću, ki ne počne nič drugega, kot da zadolžuje klub? Jaz mu ne bi zaupal. Oziroma mu ne zaupam popolnoma nič,” je bil za Ekipo jasen koprski župan.
Koprski župan: “Mar si res lahko privoščimo, da slovenski nogomet zaupamo Milanu Mandariću, ki ne počne nič drugega, kot da zadolžuje klub?” Foto: ekoper.si

Koprski župan priznal, da je slepo verjel Mandariću, a je kasneje vendarle spregledal

“Poglejte, kako je pred očmi vseh nas, pred celotno slovensko javnostjo uničil tako obetavnega trenerja, kot je Luka Elsner. Našega upa. Zavrgel ga je in mu v veliki meri otežil nadaljnjo kariero. Mar ni to vredno obsojanja? Za Nenada Protego velja podobno in mi vse to mirno gledamo, problem pa je Koper.” (Boris Popovič za današnjo Ekipo SN)

Župan Boris Popovič je nadalje priznal, da je tudi sam naredil veliko napako, ker je zaupal Milanu Mandariću, vendar pa je zaupanje hitro splahnelo.

“Priznam, tudi jaz sem mu verjel. Padel sem, a sem vendarle spregledal, vsekakor pa je naš problem, da smo postali revna država. Tako revna, da lahko pride nekdo, ki ima malce več denarja, in kupuje vse po vrsti ter dela, kar ga je volja,” je v intervjuju stanje v Sloveniji obžaloval župan Mestne občine Koper in se dotaknil tudi odstopa Luke Koper z mesta generalnega pokrovitelja kluba.

Župan poudarja, da FC Koper izpolnjuje vse svoje obveznosti. Foto: arhiv ekoper.si

FC Koper izpolnjuje vse svoje obveznosti

Župan je zatrdil, da FC Koper izpolnjuje vse obveznosti iz pogodb in zato nikakor ni kriv za dogajanje. Poleg tega meni, da bi morala tudi Luka Koper pomagati lokalnemu okolju, ne pa ga kaznovati. Po besedah koprskega župana so tako namreč kaznovani predvsem otroci in njihovi starši.

“FC Koper izpolnjuje vse obveznosti iz pogodb; to bo morala storiti tudi Luka, ki bi morala pomagati lokalnemu okolju, ne pa ga kaznovati. Kaznuje otroke in starše. Klub ni kriv in prepričan sem, da na pravšnji način skrbi za ugled družbe. Koprčanke in Koprčani smo ponosni na Luko Koper in bomo še naprej, prav tako kot na dejavnost, s katero se ukvarja, sram pa nas je vodstvenih struktur. Nismo zadovoljni z njimi, vodilni možje sami kvarijo ugled družbe,” je za Ekipo dodal koprski župan.

Med drugim se je dotaknil namigovanj o tem, da naj bi v Kopru imeli pripravljen rezervni scenarij z Ankaranom. Vsa namigovanja je ovrgel ter zatrdil, da sta to dva popolnoma različna kluba in da bo v prihodnje tako tudi ostalo. *