DomovArhiv42. Praznik refoška

42. Praznik refoška

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prireditev, po kateri so Marezige dobro poznane daleč naokoli, je minuli vikend že 42. postregla s presežki. Kljub na trenutke slabšemu vremenu je Marezige tudi letos obiskalo na tisoče ljubiteljev žlahtne kapljice.

DSC_0041

Ocenjevalna komisija, ki vsako leto razglasi najboljša vina, pa še nikoli ni imela toliko dela, kot letos. Na ocenjevanje je bilo namreč prijavljenih rekordnih 132 vzorcev vin iz vinorodnega okoliša slovenske Istre. Komisija je najvišjo oceno dala refošku Darija Jakca iz Pregare, sldeil mu je refošk sovaščana Aleksandra Markežiča, tretje mesto pa je zasedel vzorec Dorjana in Robija Korenike iz Kort nad Izolo, ki pa sta osvojila prvo mesto v kategoriji malvazij, drugo je osvojila malvazija Vinakoper, tretje pa vino kleti Markežič iz Sv. Antona. Naslov Šampiona 42. Praznika refoška je letos pripadel refošku Vinakoper iz linije Capris.

Praznik posvečen vinu pa so tudi letos popestrili s kulturnim, športnim, kulinaričnim in zabavnim spremljevalnim programom. Včeraj, 1. junija, pa je tridnevni praznik sklenila tradicionalna povorka kmečkih vozov in razrez torte velikanke.