DomovArhivPrva pomoč že razdeljena, akcija se nadaljuje…

Prva pomoč že razdeljena, akcija se nadaljuje…

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot je za portal ekoper.si povedal paroh srbske pravoslavne cerkve v Kopru in pobudnik akcije Tomislav Ćirković, so v prvem delu zbiranja pomoči za prizadete v poplavah na območju nekdanje Jugoslavije zbrali 12 ton hrane in oblek. »Zbrana sredstva smo s pomočjo avtoprevoznika, ki se nam je radodarno ponudil, da nam zbrano pomoč brezplačno odpelje na prizadeta območja, minuli teden odpeljali v Doboj«, pojasnjuje Ćirković in dodaja, da so poleg tega desetim družinam pomagali tako, da so jim z zbranim denarjem kupili postelje in hladilnike.

Sicer pa se akcija zbiranja pomoči še nadaljuje. Po besedah Ćirkovića so najbolj zaželeni denarni prispevki, s katerimi bi lahko kupili pohištvo in tehnične aparate za ogrožene na prizadetih območjih.

Sredstva še naprej zbirajo v pritličnih prostorih nogometnega stadiona Bonifika, in sicer vsak četrtek in petek med 16. in 20. uro.

Še vedno pa velja tudi poziv oziroma povabilo k sodelovanju za avtoprevoznike, ki bi bili pripravljeni zbrane stvari brezplačno odpeljati na prizadeta območja.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na paroha Tomislava Ćirkovića (041 628 190).

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj fotografij, ki so nastale v Doboju (BIH).