DomovArhivBi šli na počitnice v Iran?

Bi šli na počitnice v Iran?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob obisku je izrazil navdušenje nad mestom ter izpostavil nekaj poslovnih priložnosti za sodelovanje med državama, posebej pa možnosti za sodelovanje s Koprom. Župan MOK Boris Popovič mu je predstavil razvojne načrte mesta ter priložnosti za tuje investicije.

Seveda je na prvem mestu gospodarskega partnerstva priložnost za sodelovanje Luke Koper z iranskimi pristanišči, ki so v zadnjih letih zelo hitro napredovala, predvsem zaradi izvozno naravnanega gospodarstva, še posebej na področju energentov. Po zadnjih podatkih je namreč Iran na prvem mestu na svetu na področju plina, kjer je prehitel celo Rusijo, zelo močan pa je tudi pri drugih energentih.

Poleg tega je bil na srečanju kot posebej zanimivo področje izpostavljen turizem. Dogovorjena je bila organizacija posebnega turističnega sejma, na katerem bi Iran predstavil svoje turistične potenciale in naravne ter arhitekturne lepote njihove države. Prepričan je, da bi tak dogodek lahko prepričal številne naše prebivalce, da si za naslednjo dopustniško destinacijo izberejo Iran.

Ker gre za večmilijonsko državo pa je seveda zelo velika perspektiva tudi v promociji Slovenije in posebej naše Obale v Iranu. Veleposlanik je prepričan, da bi v naše kraje lahko privabili precej iranskih turistov, ki si želijo obiskati nove destinacije.