DomovArhivBoris Popovič –  evropski naj župan

Boris Popovič –  evropski naj župan

ArhivNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je dobitnik najvišje nagrade »Evropski naj župan« regije jugovzhodne in srednje Evrope. Gre za prestižno nagrado Evropske neodvisne agencije, časopisa Euromanager in Evropskega združenja managerjev iz Sarajeva. Nagrado je prejel včeraj zvečer na slovesnosti v Sarajevu, ki je na enem mestu združila približno 300 managerjev, gospodarstvenikov, kulturnih ustvarjalcev in  predstavnikov politike iz držav vzhodne in srednje Evrope.

Iz Slovenije so nagradili tudi Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije Ifimes oziroma direktorja Zijada Bećirovića in Aljafa Bakhayara, medtem ko je najvišjo managersko nagrado za življenjsko delo prejel predsednik uprave BTC iz Ljubljane Jože Mermal, in sicer za projekt Mesto v mestu.  Nagrado „Najmanager  desetletja“ je prejelo podjetje Eles in njegov direktor Aleksander Mervar. Lani so nagrado Neodvisne regionalne agencije združenja evropskih managerjev in časopisa Euromanager prejeli ljubljanski župan Zoran Janković, Stojan Petrič, predsednik nadzornega sveta družbe FRM in Tanja Skaza iz Plastike Skaza.

ELD_8439

 

Letošnja podelitev nazivov najuspešnejših managerjev tega dela Evrope je bila sicer že 34. po vrsti, najuspešnejšim, ki prihajajo iz 15 držav, pa so za uspehe na različnih področij skupaj podelili 22 nagrad. Prvo nagrado ,,Šampioni biznisa” iz regije jugovzhodne in srednje Evrope za leto 2016 so sicer prejeli Tomislav Debeljak (DiV – Brodosplit iz Hrvaške) in Dragomir ter Bogoljub  Karić  (BK Grupa Dana Holdings)  iz Srbije i Belorusije.

Nagrade za naj managerje so med sedmimi najbolj spoštovanimi nagradami na svetu (v nagradah za konkurenco v New Yorku, Parizu, Londonu, Rimu, Zürichu, Madridu in Bruslju). Na podlagi strogih meril agencija opravlja identifikacijo, poimenovanja, priznanje in spodbujanje izrednih upraviteljev in najuspešnejših podjetij v Bosni in Hercegovini ter v Evropi in nagrajuje s priznanji Naj manager in Naj podjetje leta.

V več kot 20 letih svojega obstoja je nagrada Naj manager postala znana, priznana in merilo uspešnosti menedžerjev ter njihovih podjetij. Podoba in ugled te nagrade sta osnovana predvsem na konkretnih rezultatih, ki jih podjetja ali osebe dosegajo v praksi. Predvsem nagrajujejo drzne, kar koprski župan Boris Popovič, ki je nagrade izredno vesel, nedvomno je. Predvsem ga veseli, da so poleg občank in občanov Mestne občine Koper tudi zunaj meja države prepoznali, da je bila pot razvoja občine, ki so jo začrtali pred skoraj 14 leti, pravilna in da je bila prava odločitev tudi vztrajanje na njej. Danes je Koper namreč moderno mesto z visoko kulturo bivanja za vse generacije, od najmlajših do najstarejših – Koprčank in Koprčanov, obiskovalcev in turistov -, Mestna občina Koper pa je, kot so poudarili v predstavitvenem filmu ob sami podelitvi, občina po meri sodobnega človeka.