DomovArhivČeferin: “Meni je celo všeč, da se je župan aktivno vključil v nogometni klub”

Čeferin: “Meni je celo všeč, da se je župan aktivno vključil v nogometni klub”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogomet pridobiva vpliv, manj pri politikih, ker slabše razumejo šport,” Aleksander Čeferin, znan slovenski odvetnik, ki je pred petimi leti kandidiral za predsedniški položaj v Nogometni zvezi Slovenije (NZS) in pometel s konkurenco, izkazal pa se je tudi pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) in Evropski nogometni zvezi (Uefa), kjer opravlja pomembni funkciji.

V intervjuju za Siol, ki si ga lahko v celoti preberete tukaj, je spregovoril o njegovi ljubezni do nogometa, mačehovskem odnosu države do nogometa in športa nasploh, o zvezi, njenem delovanju in aktualnemu dogajanju na svetovnih kot tudi slovenskih nogometnih zelenicah.

Z besedo se je dotaknil tudi dogajanja v koprskem nogometnem klubu, pri čemer pozdravlja gesto župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča, ki se je aktivno vključil v nogometni klub. “Če občina tako trdno stoji za klubom, bo klub obstal. Če za njim stoji kak podjetnik, pa ne veš, ali ga bo še zanimalo,” še pravi in dodaja, da je prav medijska izpostavljenost prednost koprskega prvoligaša. “Vse, kar se dogaja, dviguje priljubljenost igre.

čeferin intervju