DomovArhivKoprsko moštvo vse bolj uigrano – na sobotni tekmi so tudi dvakrat zadeli

Koprsko moštvo vse bolj uigrano – na sobotni tekmi so tudi dvakrat zadeli

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekipa FC Koper je sobotno preizkušnjo proti Borcu iz Banja Luke začela nadvse obetavno, že po prvih 15 minutah igre so domači vodili z 2:0. Sprva je mrežo nasprotnikov zatresel Jaka Štromajer, le nekaj minut za njim pa se je med strelce vpisal še Albert Riera. Dobro uigrano moštvo je v prvem polčasu nanizalo kar nekaj obetavnih akcij, dve sta bili še posebej nevarni, ki pa se, zaradi napačno dosojenega nedovoljenega položaja, nista končali z zadetkom. Tudi tokrat je bil na pravem mestu Štromajer, nevarnost za vratarja Borca pa je predstavljal tudi mladi Joel Valencia.

Z lepo prednostjo je domače moštvo vstopilo tudi v drugi polčas, kjer pa sta oba trenerja opravila kar nekaj menjav. Posebej v zadnjih 20-ih minutah, ko je domači strateg z menjavami dal priložnost tudi tistim igralcem, ki so prvi polčas presedeli na klopi. Tudi sicer je drugi polčas pomenil popoln preobrat v igri tako Kanarčkov kot tudi nasprotnika, ki je igral pretirano agresivno in fizično nevarno za Koprčane. Veliko je bilo prekrškov, a po oceni poznavalcev je sodnik prisodil še premalo rumenih kartonov, da o tem, da bi moralo biti tudi nekaj izključitev v vrstah Borca, niti ne govorimo. Vse to se je odražalo na igrišču, kjer se ekipa FC Koper ni in ni mogla razigrati, saj so morali zavzeti obrambno držo, nogometaši iz Banja Luke pa so medtem, v končnici tekme, z goloma Armanda Manceja in Fedorja Predragoića uspeli izenačiti. Kljub temu so Koprčani v obeh delih pokazali odlično igro in borbenost, ki bo še kako dobrodošla v drugem delu prvenstva.

Tekma proti Borcu iz Banja Luke je bila sicer že šesta preizkušnja v pripravljalnem obdobju, naj spomnimo, da so se v tem času Kanarčki pomerili najprej s Crveno Zvezdo, nato z ekipami Slaven Belupo, Inter Zaprešič, Viitorul iz Constante in nazadnje še s Hornom, na Malti, kamor se za nekaj dni odpravljajo po vrnitvi iz Medulina, pa jih čaka še borbena tekma proti prvoligaški ekipi Aalesund iz Norveške.

Na zelenici v Medulinu se je na sobotni tekmi preizkusil tudi novi vratar Vjekoslav Tomić, ki je pred tem branil mrežo številnih ekip, med drugim Splita, Međimurja, Hajduka, ekipe Sheriff Tiraspol iz Moldavije, turškega Kardemira Karabüksporja in Khazarja Lankarana iz Azerbajdžana.