DomovArhiv“Ne verjamem, da ima kdo tako hitro ekipo, kot je naša”

“Ne verjamem, da ima kdo tako hitro ekipo, kot je naša”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prepričan je, da tako hitre ekipe kot jo imajo v FC Koper trenutno nima niti en klub na slovenskem nogometnem prizorišču.

Športni častnik Ekipa danes objavlja celostranski intervju z Dušanom Petkovićem, športnim direktorjem koprskega prvoligaša, ki je skupaj z znanim hrvaškim agentom Andyjem Baro najbolj zaslužen, da so se ekipi FC Koper pridružili številni perspektivni in talentirani nogometaši. V vrste Kanarčkov mu je med drugim uspelo zvabiti tudi nekaj že uveljavljenih nogometašev, ki so v preteklosti igrali za velike in priznane evropske klube. Petković pa, kljub temu, ostaja na realnih tleh, saj kot pravi igralcev ne deli na člane prve oziroma druge ekipe, po njegovem morajo biti prav vsi igralci v vsakem trenutku pripravljeni vstopiti v igro in prevzeti odgovornost.

FCKP_11012016_fotoVojkoRotar-8719

Pomembno merilo pri sestavi nove igralske zasedbe koprskega kluba je bila hitrost, zato ne preseneča njegova izjava, da ima prav Koper z Rubenom Belimo in Joelom Valencio dva najhitrejša igralca v slovenski nogometni ligi. Med prednosti, ki jih še izpostavlja Petković, pa je tudi dejstvo, da Koprčani nimajo nikakršnega imperativa. »Da nekaj moramo, za nas ne obstaja. Če nam bo uspelo, super, če ne, nič hudega, potem bomo poskusili v prihodnji sezoni,« je neomajen in dodaja, da so v koprskem klubu lahko sproščeni, Olimpija pa se, po drugi strani, pritisku ne more izogniti, prav tako si ne more privoščiti spodrsljaja.

Celoten intervju s športnim direktorjem FC Koper Dušanom Petkovićem si lahko preberete spodaj: