DomovArhivVikend v znamenju informativnih dnevov

Vikend v znamenju informativnih dnevov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Fakultete Univerze na Primorskem bodo dijake sprejemale v dveh intervalih (danes, v petek – ob 10. in 15. uri ter jutri, v soboto – ob 10. in ob 13. ali ob 15. uri). Na organiziranih srečanjih jih bodo nagovorili dekani, profesorji in predstavniki fakultet, ki jim bodo podrobneje predstavili vsebino izbranih študijskih programov ter možnosti nadaljnjega študija ali zaposlitve po zaključenem dodiplomskem študiju. Iz prve roke pa bodo vsem interesentom predstavniki Študentskih svetov posameznih fakultet in Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) ponudili uporabne informacije, ki bodo dijakom – bodočim študentom prišle še kako prav v času študija. Študenti bodo tako predstavili tudi obštudijske aktivnosti in projekte s področja športa, kulture, mednarodnega sodelovanja in sociale. Dijaki pa si bodo seveda lahko ogledali tudi prostore izbrane fakultete. Univerza na Primorskem je iz več slovenskih krajev organizirala tudi brezplačne avtobusne prevoze v Koper.

Sicer pa bo Univerza na Primorskem na 30 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje skupno razpisala 1.553 mest (lani 1.575), od tega 1.248 za redni študij in 305 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in za tujce iz držav, ki niso članice EU, bo na voljo 214 (lani 205) (skupaj redni in izredni) mest.

UP bo dva univerzitetna študijska programa razpisala tudi v angleškem jeziku, in sicer: na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije študijski program Matematika (redni študij) in na UP Fakulteti za management študijski program Management (redni in izredni študij).

V novem študijskem letu pa se obeta še naslednja novost: prvič bo razpisan univerzitetni dvopredmetni študijski program Kulturna dediščina, ki ga bo izvajala UP Fakulteta za humanistične študije, univerzitetni študijski program Edukacijske vede (UP Pedagoške fakultete) pa se razpisuje pod novim imenom »Pedagogika«.

Sicer pa bodo prav tako danes in jutri informativne dneve pripravile tudi vse štiri koprske srednje šole: Gimnazija Koper, italijanska gimnazija Gian Rinaldo Carli, Srednja ekonomsko-poslovna šola in Srednja tehniška šola Koper.