DomovArhivCelebrity Constellation prvič na obisku

Celebrity Constellation prvič na obisku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

S skoraj 300 metri dolžine, več kot dva tisoč potniki in skoraj tisoč člani posadke sodi ladja Celebrity Constellation  med največje potniške ladje, ki bodo letos priplule v naše mesto. Včerajšnja koprska gostja je bila zgrajena leta 2002 v Franciji, leta 2013 pa so jo popolnoma prenovili. Potniki fascinantne bele velikanke, ki je Koper obiskala v sklopu 11-dnevnega križarjenja po Sredozemlju, lahko uživajo v devetih različnih barih, petih restavracijah, treh bazenih, velikem casinoju, fitnesu, prestižnih trgovinah in v gledališču. Pred včerajšnjim obiskom Kopra je ladja izplula iz Benetk, svojo pot po Sredozemlju pa je nadaljevala z obiskom Dalmacije, Črne Gore in različnih italijanskih mest. S podobnim itinerarijem nas bo Celebrity Constellation znova obiskala že 30. maja.

20150517_103055

Ob včerajšnji priložnosti t. i. maiden call-a  oziroma prvega prihoda ladje v Koper je slednjo obiskala delegacija Mestne občine Koper in Luke Koper. Direktor potniškega terminala v Luki Koper Bojan Babič in svetovalka župana Mestne občine Koper, odgovorna za potniški terminal,  Jana Tolja sta kapitanu ladje Tasosu Kafetzisu izrekla dobrodošlico v našem mestu ter z njim izmenjala priložnostne plakete. Za nadaljnji razvoj in uspeh potniškega turizma je namreč pomemben tudi odnos z ladijskim osebjem.

Sicer pa je bila Celebrity Constellation letošnja deveta potniška ladja te sezone, v kateri so v Kopru zabeležili že skoraj 10.000 potnikov. Do konca letošnje sezone, ki bo trajala do novembra, pričakujejo še približno 40 prihodov potniških ladij, kar bo skupaj naneslo na nekaj manj kot 60.000 potnikov.