DomovArhiv»Slikamo morje«

»Slikamo morje«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Otroci in mladostniki bodo na prireditvi likovno ustvarjali na temo morja, Kopra danes in Kopra čez 10 let. Namen prireditve je spodbujati zavest o morju in njegovem pomenu za človeka, razmišljanje o pomenu njegovega varovanja in ohranjanja ter razmišljanje o rešitvah za varovanje morja. V zavodu želijo, da otroci in mladostniki likovno izrazijo lepote morja in mesta ob morju, ki jih pritegnejo ter si zamislijo, kakšno bo mesto v prihodnosti, če bomo okolje ustrezno varovali in ohranjali, oziroma kakšno bo, če ga ne bomo.

K ustvarjanju so povabili mladino koprske občine, tudi mlade s posebnimi potrebami in mlade iz italijanske narodne skupnosti. Vsem bodo omogočili udejstvovanje ne glede na njihov socialni položaj.

Prireditev sofinancira Mestna občina Koper.

Več na: www.hippocampus-adria.si

HIPPOCAMPUS, Zavod za trajnostni razvoj obalnega in priobalnega prostora, Koper deluje na področju varovanja in ohranjanja okolja (narave, morja), predvsem preko ozaveščanja mladih in ostalih o pomenu narave za človeka. Za vzpostavljanje stika mladih z naravo izvajajo različne dejavnosti za spoznavanje narave, ozaveščanje njenega pomena, učenje njenega varovanja in ohranjanja ter tesnega sobivanja z naravo.