DomovArhivDela v garažni hiši na Markovcu

Dela v garažni hiši na Markovcu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prva ureditvena dela v garažni hiši pod stanovanjskim naseljem v Bernetičevi ulici so se sicer začela že minuli teden, ko je Komunala Koper odstranila zemljo v velikih in dotrajanih betonskih koritih. Korita bo začela odstranjevati jutri, 26. maja, sočasno pa bo na namesto njih (korita so zadnja leta služila predvsem kot ovira, ki je preprečevala, da bi avtomobili zapeljali na rob parkirne hiše) postavila kovinsko ograjo in varnostne podbojnike, kjer je to potrebno.

Občina se je za ureditev odločila, saj si želi povečati varnost uporabnikov garažne hiše in njihovih avtomobilov, posamezno betonsko korito namreč tehta približno 2.200 kg brez zemlje, bo pa odstranitev tudi pomembno razbremenila sam objekt.

Zaradi del bo garažna hiša delno zaprta  od četrtka, 26. maja, od 7. ure dalje, na terenu pa bo prisoten tudi dežurni delavec, ki bo sproti skrbel za zapiranje praznih parkirnih niš in bo uporabnikom na voljo za vse informacije. Na Komunali pa vse uporabnike naprošajo, da v tem času svoja vozila umaknejo iz vseh parkirnih mest, ki se nahajajo na desni strani dovoznih poti v garažo.