DomovArhivOdlična novica: V Kopru bo letos še več potniških ladij

Odlična novica: V Kopru bo letos še več potniških ladij

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Svetovno znana ladijska korporacija Viking Cruises je na seznam svojih skrbno izbranih destinacij uvrstila tudi Koper. Tako bo ena od ladij omenjene družbe, ladja Viking Sea, ki so jo premierno splavili aprila letos, naše mesto prvič obiskala 22. avgusta, nato pa še 17. septembra, 3. in 29. oktobra ter 12. decembra.

CC_STAR_Deluxe_Veranda_920x613_tcm13-52325
Ladja Viking Sea svojim potnikom nudi največje udobje.

Sicer pa družba Viking Cruises velja za svetovno priznano ladijsko korporacijo namenjeno zahtevnejšim gostom, ki se odločajo bodisi za križarjenja po rekah (Viking River Cruises) bodisi po morju (Ocean Cruises). Slednji so znani prav po manjših ladjah višjega cenovnega razreda, ki svojim gostom na krovu nudijo storitve na najvišji ravni. Tako bo tudi ladja Viking Sea, ki letos v Koper prihaja prvič, vsakič znova na svojem krovu k nam pripeljala nekaj več kot 900 potnikov in pripadajoče člane posadke. Ladja bo Koper obiskala v sklopu 10-dnevnega križarjenja po Sredozemlju, k nam bo priplula iz Benetk, svojo pot pa nadaljevala proti Zadru, Dubrovniku, Kotorju in naprej proti grškim otokom in Atenam.

Print
Ladja Viking Sea bo Koper obiskala v sklopu 10-dnevnega križarjenja po Sredozemlju.

Z dodatnimi prihodi ladje Viking Sea se bo skupno število obiskov potniških ladij v Kopru v tem letu povečalo na 70, z njimi pa bo naše kraje obiskalo približno 77 tisoč turistov. Naslednja potniška ladja Thomson Dream z nekaj več kot 1500 potniki bo k nam priplula to nedeljo, 29. maja.

gallery-10
Ladja Viking Sea zadovolji potrebe tudi najzahtevnejših gostov.