DomovArhivDijaki s poslovnimi idejami pomagali mucam

Dijaki s poslovnimi idejami pomagali mucam

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dijaki tretjega letnika ekonomske gimnazije Srednje ekonomsko poslovne šole Koper so letošnji zaključek šolskega leta namenili dobrodelnosti. In sicer tako, da so v okviru projekta »Moje podjetje«, ki ga organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih Ljubljana, pod mentorstvom Tanje Skok ustanovili štiri dijaška podjetja: Muffindanes, Prahec, Čajko in Carpe Lux, ki so kapital za poslovanje zbirala s prodajo delnic.

»Cilj projekta je, da dijaki sprovedejo ustanovitev podjetja, izberejo dejavnost in jo resnično izvajajo. Ob tem morajo opraviti raziskavo trga, promovirati svoje izdelke in storitve ter skrbeti za finance. Naša podjetja so se že na začetku poslovanja odločila, da bodo obračunane davke in tudi del dobička, namenila za pomoč zapuščenim živalim“

nam je povedala mentorica Tanja Skok in dodala, da so dijaki skozi vse leto promovirali in prodajali svoje izdelke ter storitve, zbrana sredstva, teh je bilo kar 160 evrov, pa so se odločili nameniti v dobrodelne namene. Konkretno Društvu Mačja preja, ki skrbi za zavržene muce na Obali in je bilo pomoči dijakov seveda več kot veselo.

IMG_2233

Projekt je s svojim doprinosom podprla tudi trgovina Mr. Pet, ki je dijaški donaciji v obliki hrane dodala skoraj enako vsoto sredstev.

Na šolskih klopeh se je tako tokrat znašla mačja hrana, v klopeh pa je odmeval prijeten smeh – veselje, da so vsi skupaj naredili nekaj koristnega in poučnega. Zagotovo bo to odlična popotnica za zaslužene počitnice in pomembno sporočilo za nove generacije.