DomovArhivLicenca za olimpijski športni center

Licenca za olimpijski športni center

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Krilatica, da ni dovolj samo govoriti in nizati praznih obljub in političnih floskul, ampak je potrebno tudi nekaj narediti in pokazati, se v Mestni občini Koper udejanja vse od prve izvolitve Borisa Popoviča za župana. In tako je tudi v primeru pridobitve licence olimpijskega športnega centra.

A če so si v občini vrsto let samo želeli, da bi Mestna občina Koper postala olimpijsko središče, so pod vodstvom aktualnega župana najprej zgradili ustrezno športno infrastrukturo in izpolnil pogoje. In olimpijski center je tu.

Svečano ga bodo razglasili na olimpijski dan, 22. julija, ko se bodo pred odhodom v Rio prav v Kopru na gala prireditvi zbrali prav vsi slovenski udeleženci letošnjih olimpijskih iger.

Novico, da bo Koper postal olimpijski športni center je predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec sicer povedal že konec februarja na podelitvi priznanj najboljšim športnikom v koprski občini. Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja panožnih zvez je sklep o podelitvi licence za olimpijski športni center sprejel konec marca. Vrhunski pogoji za izvedbo priprav na tekmovanja na najvišjem nivoju, ki jih premorejo v Kopru, imajo tako zdaj pečat Olimpijskega komiteja Slovenije.

Koper je tako, poleg Olimpijskega športnega centra Bled-Radovljica, Ljubljana, Rogla, Terme Zreče, Planica-Kranjska gora in Maribor, sedmi tovrstni center v Sloveniji,  licenco pa je prejel za kar sedem športnih panog, in sicer za plavanje, nogomet, košarko, rokomet, atletiko, tenis in odbojko na mivki.  

Kaj podelitev licence pomeni za Mestno občino Koper in kako lahko vpliva na prihodnji razvoj, je novinarju TV Koper-Capodistria  Dean Jelačinu povedala direktorica občinske uprave Sabina Mozetič. Pogovor je ujela tudi ekipa portala  eKoper.si.