DomovArhivFC Luka Koper: Smo na dobri poti in v nedeljo nimamo česa izgubiti

FC Luka Koper: Smo na dobri poti in v nedeljo nimamo česa izgubiti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru so zadovoljni tako z reorganizacijo kluba kot tudi s številnimi spremembami in novostmi, ki so jih vpeljali v zadnjem obdobju.

DSC_3617

»Danes smo organizirani kot pravi evropski klub, tako strokovna kot igralska ekipa sta okrepljeni in vse to se bo slej ko prej odrazilo na terenu«,

je že uvodoma povedal župan Mestne občine Koper Boris Popovič in čestital trenerju, strokovnemu osebju in celotni ekipi, saj se, kot je dejal, zavedajo, da delo zadnjih mesecev ni bilo enostavno.  Kot napovedujejo v koprskem taboru, se bo v Kopru po novem igral odprt, všečen in predvsem napadalen nogomet, kakršnega si želijo tako igralci kot tudi občinstvo, za katerega so prepričani, da znova dobiva zaupanje v domači nogomet.  »Pomembno je, da bodo fantje na zelenici dali vse od sebe, da bodo na igrišču pustili dušo in srce«, je slikovito dejal župan, ki je prepričan, da bo koprska ekipa že na nedeljski tekmi z Olimpijo dala vse od sebe in ob tem zavrnil strahove, da bi igralci morebiti prehitro omagali. »Gledalci ne bodo več gledali, kako se igralci vlečejo po igrišču, prav tako ni strahu, da bi jim po 20 minutah zmanjkalo bencina, temveč bodo lahko lepo igro spremljali skozi vseh 90 minut«, dodaja župan Popovič in pravi, da je njihov cilj v 14 tekmah, ki jih ločujejo do zaključka prvenstva, uvrstitev na četrto, morda celo tretje mesto. Prav tako je tudi uvrstitev v Ligo Evropa še vedno ena od njihovih prioritet. Poleg tega računajo na ‘fair play’ in na ‘fair’ navijanje. »Želimo si poln stadion navijačev, takih, ki bodo navijali, ne tistih, ki bodo delali izgrede, naša želja je, da bi se – tako kot nekoč – na koprske tribune vrnile tudi družine z otroki«, je še dodal župan Popovič.

Ne tekmo odhajajo neobremenjeni

DSC_3652

Pred nedeljskim srečanjem z Olimpijo na ljubljanskih Stožicah je domači trener Slavko Matić dejal, da je ekipa odlično fizično pripravljena in da tudi vzdušje med igralci priča o tem, da so nogometaši sprejeli nov način dela.  »V nedeljo nas čaka srečanje z dobro ekipo in velikim klubom, kar bo za nas velik izziv. Oni so favoriti, to je nedvomno«, meni Matić, ki je zagotovil, da se nam v nedeljo obeta zanimiva tekma, ki bo vsekakor pritegnila tudi navijače. »Upamo na dober rezultat, na tekmo pa odhajamo neobremenjeni in spočiti«, dodaja Matić, ki bo z igralci do nedelje opravil še dva treninga.

DSC_3626

Da so spremembe v zadnjem obdobju na ekipo vplivale pozitivno, je potrdil tudi domači kapetan Leo Štulac. »S soigralci se odlično razumemo, postali smo celo dobri prijatelji, v Ljubljano pa odhajamo brez kakršnihkoli pritiskov«, je še priznal.

Več v video izjavah: