DomovArhivFebruar – mesec pestrega kulturnega utripa v Kopru

Februar – mesec pestrega kulturnega utripa v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Poleg filmskih premier, ki bodo na sporedu vsako prvo sredo v mesecu, bodo pester kulturni program obarvali tudi glasbeni večeri in večeri gledališke besede.

Že v sredo, 4. februarja, ob 19.30, bodo tako na svoj račun prišli vsi ljubitelji filmskih projekcij, ki se v staro mestno jedro vračajo po zaslugi Zavoda SI-FILM. Tokrat bodo filmoljubom ponudili slovensko premiero filma »Še vedno Alice« (Still Alice), režiserja Richard Glatzer in Wash Westmoreland. Gre za novejši film, posnet po knjižni uspešnici svetovno priznane nevrobiologinje in govori o življenju profesorice jezikoslovja – Alice ( v filmu jo igra Julianne Moore). Ta se zaradi prvih znakov Alzheimerjeve bolezni znajde pred hudo dilemo, kako naj pred prijatelji in družino ohrani osebno dostojanstvo in hkrati najde dovolj časa za uživanje v iztekajočih se trenutkih prisebnega razmišljanja. Vstopnica za ogled filma znaša 5 evrov, del izkupička pa bo šel tudi v dobrodelne namene, in sicer Združenju Spominčica, ki s svojim delovanjem pomaga svojcem obolelih za demenco.

Cerkev Sv. Frančiška Asiškega v soboto, 7. februarja, ob 11. uri, gosti tudi prvo revijo mladih glasbenikov, ki jo organizira Glasbena šola Koper. Gre za prvo v nizu številnih dobrodelnih revij, na katerih bo sodelovalo 38 glasbenih šol in 812 otrok, učencev od 1. do 8. razreda glasbenih šol iz Kopra, Postojne, Ajdovščine, Tolmina, Jesenic, Grosuplja, Glasbenega ateljeja Tartini in Glasbene šole Zavoda sv. Stanislava Ljubljana. Zbrana sredstva vsake revije bodo namenjena pomoči potrebnim otrokom s posebnimi potrebami, polovica vseh sredstev pa celostni obravnavi slepih otrok od 1. do 6. leta starosti.

25. februarja ob 19.30 so v dvorano cerkve Sv. Frančiška vabljeni tudi vsi ljubitelji komedije, ki bodo lahko uživali v predstavi »Po mojem Slovenci« Borisa Kobala. Tematika predstave je pojem slovenstva, odnosi do priseljencev in držav nekdanje Jugoslavije ter značajske značilnosti slovenskega naroda, ki jih Kobal kot pravi mojster vselej predstavi na hudomušen način.